Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Aldo Conterno

4 producten
Sorteer op

Aldo Conterno

Aldo Conterno: Een Erfenis van Excellente Wijnen

Aldo Conterno is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in Piemonte, Italië. Met een rijke geschiedenis en een voortdurende toewijding aan vakmanschap en kwaliteit heeft het wijnhuis een prominente plaats verworven in de wereld van de Italiaanse wijn. Sinds de oprichting in 1969 heeft Aldo Conterno zich gevestigd als een van de meest gerespecteerde producenten van Barolo, het iconische wijngebied bekend om zijn krachtige en complexe rode wijnen.

Het wijnhuis is opgericht door Aldo Conterno, een visionaire wijnmaker die de tradities van zijn vader voortzette en tegelijkertijd nieuwe technieken en inzichten introduceerde. Aldo stond bekend om zijn nauwgezette aandacht voor detail, zijn respect voor het terroir en zijn streven naar perfectie in elke fles die het wijnhuis verlaat.

Aldo Conterno produceert een breed scala aan wijnen, maar het meest bekend en gewaardeerd zijn hun Barolo's. Deze wijnen worden gemaakt van de Nebbiolo-druif, die gedijt in de kalkrijke en kleigrond van de Bussia-wijngaard, een van de beste wijngaarden in Barolo. Met zorgvuldige vinificatie en rijping op grote eikenhouten vaten, worden de Barolo's van Aldo Conterno gekenmerkt door hun diepe complexiteit, rijpe tannines en uitgesproken elegantie.

Aldo Conterno Barolo Bussia Colonnello: Een Meesterwerk 

De Aldo Conterno Barolo Bussia Colonnello is een buitengewone wijn die de reputatie van het wijnhuis eer aandoet. Met zijn kenmerkende elegantie en kracht heeft deze wijn wereldwijde erkenning gekregen als een waar meesterwerk.

De Barolo Bussia Colonnello wordt exclusief geproduceerd van de druiven die afkomstig zijn van de Colonnello-wijngaard, een uniek terroir binnen de Bussia-wijngaard. Dit zorgvuldig geselecteerde perceel biedt optimale groeiomstandigheden voor de Nebbiolo-druiven, wat resulteert in een wijn van uitzonderlijke kwaliteit.

Bij het proeven van de Barolo Bussia Colonnello worden de zintuigen betoverd door zijn diepe robijnrode kleur en complexe aroma's. In de neus komen verleidelijke tonen van rijp rood fruit, subtiele kruiden en aardse nuances naar voren. Bij elke slok onthult de wijn zijn volle body en zijdezachte tannines, perfect in balans met de levendige zuurgraad. De afdronk is lang en bevredigend, waarbij de complexiteit van de wijn nog lang blijft hangen.

Deze prestigieuze Barolo is een uitstekend voorbeeld van vakmanschap en toewijding. Het wijnhuis Aldo Conterno heeft met de Bussia Colonnello een wijn gecreëerd die de essentie van het terroir en de filosofie van het wijnhuis weerspiegelt. Het is een wijn die zowel liefhebbers als kenners van Barolo zal imponeren en die een onvergetelijke ervaring biedt.