Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Astruc

15 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 8,00
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 8,00
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 8,00
Speciale prijs € 8,45 Normale prijs € 9,70
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 9,15
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 9,15
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 10,95 Normale prijs € 12,60
Speciale prijs € 11,95 Normale prijs € 13,75
Speciale prijs € 13,95 Normale prijs € 16,05
Speciale prijs € 10,45 Normale prijs € 12,00
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 9,15
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 9,15
Speciale prijs € 8,45 Normale prijs € 9,70
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 9,15

Astruc

Astruc

Het verhaal van Domaine Astruc begint in 1862, toen Jean Astruc, een koetsier uit Limoux Frankrijk, zijn droom om een eigen wijndomein te bezitten waarmaakte door 12 hectare wijngaard in Malras te verwerven. Deze passie voor wijnbouw werd doorgegeven aan zijn zoon Jean, die ondanks de Eerste Wereldoorlog en economische crisis land bleef verwerven.

In de jaren vijftig erfde Pierre Astruc het Domaine van zijn vader en breidde het uit tot meer dan 30 hectare wijngaard met de middelen om het te exploiteren. Zijn zoon, Jacques Astruc, keerde in 1977 terug naar Malras om samen met zijn vader verder te bouwen aan het Domaine Astruc na het afronden van zijn studie.

Sindsdien is het Domaine Astruc blijven groeien en is uitgegroeid tot een moderne winery die de druiven perst van ruim 400 hectare wijngaard die geoogst worden door ongeveer honderd boeren. Het produceert jaarlijks 21.000 hectoliter wijn. In 2003 kocht Jean-Claude Mas, eigenaar en wijnmaker van Les Domaines Paul Mas, het Domaine Astruc. Hij werkte al lange tijd samen met Astruc en besloot het wijndomein te kopen. De d'A reeks is de eerste vrucht van deze aankoop en blijft een belangrijke bron van de Vin de Pays-wijnen van Les Domaines Paul Mas.

de dA Astruc Carignan Vieilles Vignes en zijn geweldige druif

Carignan is een druivensoort die voornamelijk in het zuiden van Frankrijk wordt geteeld. De druif heeft een dikke schil en produceert wijnen met veel tannines, wat zorgt voor een stevige structuur en een lange levensduur van de wijn. De tannines geven ook een bittere smaak aan de wijn, maar worden vaak getemperd door het mengen met andere druivensoorten.

De Carignan-druif is van nature een hoogproductieve druif die goed groeit op droge en warme bodems. In de jaren '60 en '70 werd de druif veel aangeplant in Zuid-Frankrijk vanwege de hoge opbrengst en de vraag naar goedkope wijn. Dit leidde echter tot wijnen van lage kwaliteit en een slechte reputatie voor de druif.

Tegenwoordig wordt Carignan steeds vaker aangeplant in hoger gelegen wijngaarden, waar de druiven langzamer rijpen en meer smaak ontwikkelen. Ook wordt er meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de wijn door lagere opbrengsten per hectare te hanteren en de druiven zorgvuldiger te selecteren.

In de dA Astruc Carignan Vieilles Vignes komt de krachtige en complexe smaak van de Carignan-druif goed naar voren. De druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken die een lagere opbrengst hebben, maar wel meer concentratie en diepgang in de wijn geven. De wijn heeft een dieprode kleur en een rijk aroma van rood fruit, zwarte peper en kaneel. De tannines zijn stevig, maar goed in balans met de zuren en de fruitige smaken. Door de combinatie van oude Carignan-druiven met moderne vinificatietechnieken is deze wijn een mooie expressie van het potentieel van deze druivensoort.

 

Astruc bestellen bij Budgetwijnen.nl

Bij Budgetwijnen.nl kunt u genieten van een ruime selectie van heerlijke Astruc wijnen. Onze aanbieding van gratis verzending binnen Nederland bij aankoop van minimaal 12 flessen, maakt het nog makkelijker om uw favoriete wijn te bestellen. Onze betrouwbare bezorgdienst zorgt voor veilige en tijdige levering van uw bestelling, zodat u thuis kunt genieten van de heerlijkste wijnen. Ontdek en bestel nu de meest smaakvolle en betaalbare wijnen op onze website.