Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Azienda Agricola Altùris

4 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 19,90 Normale prijs € 21,95
Speciale prijs € 11,90 Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 9,90 Normale prijs € 10,95
Speciale prijs € 8,45 Normale prijs € 8,95

Azienda Agricola Altùris

Over Azienda Agricola Altùris

Alturis, gelegen in het prachtige noordoosten van Italië, vlakbij Venetië en nabij Cividale del Friuli aan de grens met Oostenrijk en Slovenië, is gezegend met een uniek microklimaat. Dankzij de bescherming van de Julische Alpen tegen koude noordenwinden en de verkoelende briesjes van de Adriatische Zee, gedijen de wijngaarden van Alturis onder buitengewone omstandigheden, wat resulteert in wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit.

De betoverende heuvels van Friuli dragen in de lokale taal de naam "Alturìs". Hier hebben Marco en Massimo Zorzettig, erfgenamen van een historische familie die al drie generaties lang actief is in de wijnwereld en symbool staat voor solide ondernemerschap in Friuli, Alturìs opgericht. Hun visie was het creëren van unieke wijnen die de volledige essentie van de druivengeuren en -aroma's kunnen overbrengen.

Het hart van Alturis is te vinden in hun vinificatiekelder, een ware schatkamer van hun wijnen. Deze kelder is ontworpen in een holte, aan de voet van een heuvel, en straalt een combinatie uit van hoogstaande technologie en voortreffelijk design. Hier worden de druiven zorgvuldig samengebracht en vindt het vinificatieproces plaats, waarbij traditie en innovatie harmonieus samenkomen.

Alturis heeft zich toegewijd aan een productie van 70% witte wijnen en 30% rode wijnen. Het proeflokaal van Alturis, gelegen op de bovenverdieping van de wijnwinkel, is speciaal ontworpen om een ontspannen en privé proeverijervaring te bieden. Hier kunnen gasten genieten van de unieke smaken en karakteristieken van Alturis-wijnen, omgeven door een sfeer van elegantie en gastvrijheid.