Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Bacalhôa

6 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 24,95 Normale prijs € 28,70
Speciale prijs € 21,95 Normale prijs € 25,25
Speciale prijs € 12,45 Normale prijs € 14,30
Speciale prijs € 11,75 Normale prijs € 13,50
Speciale prijs € 11,75 Normale prijs € 13,50
Speciale prijs € 11,75 Normale prijs € 13,50

Bacalhôa

Over Bacalhôa

In het pittoreske Vila Nogueira de Azeitão, op het betoverende schiereiland Setúbal, prijkt het indrukwekkende Palácio e Quinta da Bacalhôa, het landhuis van wijnhuis Bacalhôa. Dit befaamde wijnhuis, een geliefde bestemming voor wijnliefhebbers, staat bekend om zijn unieke combinatie van inheemse en internationale druivensoorten, wat resulteert in hoogwaardige en smaakvolle wijnen.

De naam Bacalhôa vindt vermoedelijk zijn oorsprong in de bijnaam die de vrouw van voormalig eigenaar Dom Jerónimo Manuel kreeg vanwege haar uiterlijk dat werd vergeleken met een 'bacalhau', oftewel een kabeljauw. Ondanks deze verwijzing naar een minder fraaie vis, behoort het Palácio - later bekend als Quinta da Bacalhôa - tot de meest prachtige en kunstzinnige gebouwen van Portugal. Het landhuis, oorspronkelijk gebouwd door de Moren in de vroege 15e eeuw, heeft eeuwenlang toebehoord aan de Portugese koninklijke familie.

Sinds 1998 is José Berardo de belangrijkste aandeelhouder van Quinta da Bacalhôa. In de afgelopen twee decennia heeft hij aanzienlijke investeringen gedaan in de wijngaarden en de restauratie en modernisering van het wijnhuis. Naast Quinta da Bacalhôa is de Berardo Foundation eigenaar van nog eens 11 wijnhuizen verspreid over Portugal, waardoor ze een vooraanstaande positie innemen in de Portugese wijnmarkt. Samen beslaan deze wijnhuizen meer dan 1200 hectare aan wijngaarden in 7 verschillende wijnregio's, waarbij meer dan 40 verschillende druivenrassen worden geteeld.

De Chardonnay

Deze prachtige witte wijn van het gerenommeerde wijnhuis Bacalhôa is afkomstig uit de betoverende wijnstreek Setúbal, gelegen in het hart van Portugal. De Bacalhôa Chardonnay is vakkundig vervaardigd uit de hoogwaardige Chardonnay-druiven, die gedijen onder de gunstige klimatologische omstandigheden en rijke bodemgesteldheid van de regio.

Met een uniek en uitnodigend smaakprofiel biedt deze witte wijn een volle en ronde ervaring voor de zintuigen. De uitgebalanceerde smaken en verfijnde aroma's maken het een uitstekende keuze bij gerechten zoals verse vis en romige kazen. De Bacalhôa Chardonnay belichaamt de essentie van de regio en brengt de karakteristieke terroirexpressie tot uiting in elke slok.

Elke fles Bacalhôa Chardonnay bevat een inhoud van 75 cl, wat overeenkomt met ongeveer zes glazen wijn. Deze fles is een perfecte metgezel voor intieme diners, sociale bijeenkomsten of speciale gelegenheden. Om aan verschillende behoeften te voldoen, is de wijn verkrijgbaar in een meervoud van 6 flessen, waardoor u voldoende voorraad heeft om te genieten en te delen met uw dierbaren.