Wijnadvies nodig? Bel of mail ons gerust!

 

Uw winkelmandje is leeg.

You're currently on:

You're currently on:

Bergsig Estate Chardonnay

  • Bergsig Estate Chardonnay

Bergsig Estate Chardonnay

Normale prijs € 9,95

Budgetprijs € 8,35

  • Koop 12 voor € 7,90 per fles   
  • Koop 18 voor € 7,75 per fles   
    • Reward Points Door dit product aan te schaffen spaart u 8 Budgetzegels

SNEL OVERZICHT

De Bergsig Estate Chardonnay heeft een heerlijke, frisse, citroen / limoenachtige geur met ondersteunende rooktonen van de hout lagering. In de smaak zijn onder andere nuances van versgebakken brood terug te proeven. Al met al een zeer mooie zuivere wijn in een bourgogne stijl. De wijn wordt ontwikkeld in Zuid-Afrika bij Worcester een van de grootste wijngoederen van Zuid-Afrika. Dit is de wijngaard waar alle druiven van het bekende wijnmerk Bergsig vandaan komen.

Overzichtelijk en een breed assortiment...
Wij hebben onze vaste wijnleverancier gevonden.

Dirk Brouwers - Leeuwarden

Details

Bergsig Estate Chardonnay

De Bergsig Estate Chardonnay heeft heerlijke frisse tropischachtige geuren. Waarin onder andere citroen, banaan en limoen zijn te herkennen, deze tropengeuren worden ondersteund met rooktonen van de hout lagering. In de smaak zijn onder andere nuances van versgebakken brood terug te proeven. Al met al een zeer mooie zuivere wijn in een bourgogne stijl. De wijn is op zijn best als die op een temperatuur van 10-12 graden wordt geserveerd.

Het Bergsig wijnhuis

Met een oppervlakte van 250 hectare is Bergsig in Rawsonville bij Worcester een van de grootste wijngoederen in Zuid-Afrika. De naam Bergsig heeft te maken met het uitzicht op de Drakensbergen. Maar belangrijker voor de bodemstelling van de wijngaard is de ligging bij de Breede Rivier. Die rivier heeft in de loop der tijden voor een grote variatie aan bodemtypes gezorgd, die het mogelijk maakt om met een al even gevarieerde aanplant te werken voor alle soorten druiven.

Bergsig Estate is al sinds generaties in handen van de familie Lategan en wordt momenteel geleid door wijnmaker De Wet Lategan. Dat deze jonge wijnmaker bijzonder getalenteerd is blijkt wel uit de resultaten tijdens wijnconcoursen, zijn wijnen worden regelmatig met goud of zilver bekroond. Eén van de absolute toppers hierbij is de Chardonnay barrel fermented.

Bergsig Estate Chardonnay smaakt goed bij

Gevogelte, kipgerechten, vis, en dan vooral bij zalm

Specificaties Bergsig Estate Chardonnay

Deze droge witte wijn heeft een alcoholpercentage van 13% en de fles heeft een inhoud van 75 cl.

Zoekt u een toegankelijke volle witte wijn, die u op veel momenten kunt serveren dan moet u zeker de Bergsig Estate Chardonnay een keer proberen.

Aanvullende Informatie

Wijnland Zuid-Afrika
Wijnstreek Breedekloof
Jaar 2016
Alcoholpercentage 13,0%
Inhoud 75 cl.
Spijscombinatie Gevogelte, Kipgerechten, Vis, Zalm
Drinkmoment(en) Aperitief, Diner, Ieder moment, Op het terras

Waarom Budgetwijnen.nl

Met Budgetwijnen.nl haalt u eenvoudig en snel de beste wijnen in huis voor een budgetprijs. Alle wijnen zijn speciaal voor u geselecteerd door de beste sommeliers en vinologen en zijn afkomstig van de meest toonaangevende wijnhuizen ter wereld.

Lees meer...

 

veilig betalen

Contact

Tel: +31 (0)85 - 273 75 22   
E-mail: info@budgetwijnen.nl

Winkel/Postadres: Eibergsestraat 4 / Postbus 217 7480 AE Haaksbergen

Budgetwijnen.nl is onderdeel van Ready2Shop | Webshops en beschikt over een drank- en horecavergunning