Sicilie
Biologische wijnen van het betoverende eiland
Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, onthult een schat aan biologische wijnen die doordrenkt zijn van de zonovergoten aarde en de rijke geschiedenis van de regio. Met een diepe verbondenheid met de natuur en een groeiende nadruk op duurzame landbouw, biedt Sicilië een smaakvolle reis door de wereld van biologische wijnproductie.
Sicilië is de thuisbasis van diverse inheemse druivensoorten zoals Nero d'Avola, Verdejo, Catarratto, Grillo en meer. Biologische wijnbouw laat deze druivensoorten schitteren met hun authentieke smaken en karakter. Of het nu gaat om rijke rode wijnen of verfrissende witte wijnen, elke fles onthult de rijke smaken van het eiland.
Heerlijke smaken van biologische wijnen uit Sicilie
De groeiende interesse in biologische wijnen uit Sicilië weerspiegelt een bredere beweging naar duurzaamheid en bewustzijn in de wijnwereld. Met elk glas heffen we een toost op de ecologische harmonie die biologische wijnbouw bevordert. Siciliaanse biologische wijnen zijn niet alleen een viering van smaak, maar ook van een toekomst waarin mens en natuur in balans leven.
Heerlijke biologische wijnen van l'Auratae
l’Auratae is afkomstig uit het Italiaanse Sicilië en deze wijnboerderij dateert uit 1697 met 50 hectare aan landgoed. Sinds 2002 is het landgoed overgenomen door Marina en Stefano Girelli, met als doel om het landgoed terug te brengen naar zijn oorspronkelijke glorie. Dit betekent voor l’Auratae dat ze overgeschakeld zijn op het biologisch verbouwen van de wijngaarden. In 2006 hebben ze besloten volledig over te schakelen op biologisch. Met de oogst van 2009 is de hele productie officieel geregistreerd als biologische wijn.