Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Bouchon

10 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 29,95 Normale prijs € 34,45
Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 10,30
Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 10,30
Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 10,30
Speciale prijs € 15,95 Normale prijs € 18,35
Speciale prijs € 15,95 Normale prijs € 18,35
Speciale prijs € 29,95 Normale prijs € 34,45
Speciale prijs € 29,95 Normale prijs € 34,45
Speciale prijs € 14,95 Normale prijs € 17,20
Speciale prijs € 14,95 Normale prijs € 17,20

Bouchon

Over het prachtige Wijnhuis

De geschiedenis van Bouchon begint in de 19e eeuw met de avontuurlijke jonge Franse man, Emile Bouchon, die zijn huis van kleine wijnboeren in Arveyres, Frankrijk verliet om aan boord te gaan van een schip richting Chili. Emile werd aangenomen als wijntechnisch adviseur en slaagde erin om na vele jaren van inspanning een antieke wijnkelder te verwerven in de Colchagua-vallei en deze te transformeren tot een van de meest prominente wijngaarden van die tijd. Zijn kinderen Antonio en Abel zetten deze traditie voort.

In de 20e eeuw besloot de kleinzoon van Emile, Julio Bouchon S., na terugkomst uit Bordeaux waar hij oenologie studeerde, op zoek te gaan naar een nieuw terroir om het Bouchon-wijnbouwproject voort te zetten. Hij werd verliefd op de granieten bodems in het droge binnenland van de Maule-vallei en verwierf de Mingre-estate in 1977, een afgelegen eigendom dat oude wijngaarden met droge teelt en een cementen tankkelder bevatte, naast eenvoudige adobe constructies, waarvan sommige dateren uit het midden van de 19e eeuw.

Bij Bouchon is de familie de oorsprong, het heden en de projectie. Julio Bouchon L. trad aan het einde van de 20e eeuw toe tot het familieproject en de broers en zussen Juan en María deden het een decennium later. Vanuit hun beroepen en levenservaringen vullen de drie broers en zussen elkaar aan en moedigen elkaar aan, waardoor Bouchon een nieuwe richting inslaat waarin ze experimenteren en grenzen verleggen met andere druivenrassen en vinificatiemethoden.

De geschiedenis van Bouchon illustreert de ontwikkeling van de Chileense wijnindustrie en de rol die Franse wijnexperts speelden bij het creëren van wijngaarden en wijnhuizen in Chili in de 19e eeuw. Emile Bouchon is een voorbeeld van de Franse wijnexperts die hun kennis en vaardigheden meenamen naar Chili, waardoor de wijnindustrie daar een belangrijke impuls kreeg. Julio Bouchon S. zette deze traditie voort en bewees dat er nog steeds nieuwe terroirs en bodems te ontdekken waren in Chili die de wijnbouw konden verbeteren.

De wijnen en de prachtige filosofie

Op filosofisch gebied kan de geschiedenis van Bouchon worden gezien als een voorbeeld van de sterke band tussen familie, traditie en innovatie. Bouchon hecht veel waarde aan het doorgeven van kennis en vaardigheden van generatie op generatie en tegelijkertijd aan het blijven experimenteren en grenzen verleggen om hun wijnen te verbeteren. De nadruk op familie en traditie benadrukt het belang van de menselijke factor in de wijnproductie en de rol van persoonlijke smaak en creativiteit. Aan de andere kant laat de focus op innovatie en experimenteren zien dat Bouchon openstaat voor verandering en bereid is om nieuwe druivenrassen en vinificatiemethoden te proberen in om hun wijnen te verbeteren en zich aan te passen aan de veranderende markt. 

Op historisch gebied is de geschiedenis van Bouchon ook interessant vanwege de rol die het speelt in de ontwikkeling van de Chileense wijnindustrie. Emile Bouchon was een van de vele Europese wijnmakers die aan het einde van de 19e eeuw naar Zuid-Amerika trokken om nieuwe kansen te zoeken in de wijnproductie. Ze hebben meerdere Block wijnen in het assortiment. Door zijn werk in de Colchagua-vallei droeg hij bij aan de ontwikkeling van deze regio als een belangrijke wijnproducent in Chili. Ook de keuze van Julio Bouchon om zich te vestigen in de Maule-vallei en de daaropvolgende ontwikkeling van deze regio als een belangrijke wijnproducent getuigt van de invloed van de familie Bouchon op de Chileense wijnindustrie. eb daarom is deze prachtige wijn te bestellen in onze winkel