Wijnadvies nodig? Bel of mail ons gerust!

 

Uw winkelmandje is leeg.

You're currently on:

You're currently on:

Castel Firmian Pinot Grigio

Castel Firmian Pinot Grigio

Normale prijs € 9,95

Budgetprijs € 7,80

    • Reward Points Door dit product aan te schaffen spaart u 8 Budgetzegels

SNEL OVERZICHT

Castel Firmian Pinot Grigio van het beroemde wijnhuis MezzaCorona heeft een goudgele kleur. In de geur aangenaam fris en fruitig met subtiele tonen van limoen en appel.


 

Wij willen deze webshop aan iedereen aanbevelen.
Scherpe prijzen, snelle levering en vriendelijke medewerkers.

Marian Arens - Middelburg

Details

Castel Firmian Pinot Grigio

Castel Firmian Pinot Grigio van het beroemde wijnhuis MezzaCorona heeft een goudgele kleur. In de geur aangename frisse aroma's met subtiele tonen van limoen en appel. De smaak is zacht en verfijnd, met frisse zuren. Serveer Castel Firmian Pinot Grigio gekoeld op ongeveer 10-12°C, bij visgerechten, en wit vlees gerechten. Of serveer de wijn als aperitief. De wijngaarden zijn gelegen in de 'Adige' vallei en aan de voet van de Dolomieten.

Herkomst Castel Firmian Pinot Grigio 

MezzaCorona, gesticht in 1904, was een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire pinot grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend enkele van zulke Pinot Grigio's en daarnaast ook enkele bijzondere regionale rode specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.

Beste zomerwijn

Tot onze grote vreugde is de Castel Firmian Pinot Grigio van onze producent Mezzacorona in de Telegraaf uitgeroepen tot 'BESTE ZOMERWIJN!' Alle deelnemende wijnen werden blind geproefd door een zeer deskundig proefpanel met hierin Ronald en Sjoerd de Groot (Perswijn), Johan Kragtwijk (Sommelier van het jaar, restaurant Karel V), Pieter Nijdam (De Telegraaf) en Marga van Winsen (Rhone Value Wines).

Castel Firmian Pinot Grigio is door De Telegraaf gekozen als 'Beste Zomerwijn!'

Aanvullende Informatie

Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Jaar 2014, 2015
Alcoholpercentage 13,0%
Inhoud 75 cl.
Spijscombinatie BBQ, Gevogelte, Mediterraans, Salades, Schaal- en schelpdieren, Tapas, Vis
Drinkmoment(en) Aperitief, Diner, Ieder moment, Op het terras

Waarom Budgetwijnen.nl

Met Budgetwijnen.nl haalt u eenvoudig en snel de beste wijnen in huis voor een budgetprijs. Alle wijnen zijn speciaal voor u geselecteerd door de beste sommeliers en vinologen en zijn afkomstig van de meest toonaangevende wijnhuizen ter wereld.

Lees meer...

 

veilig betalen

Contact

Tel: +31 (0)85 - 273 75 22   
E-mail: info@budgetwijnen.nl

Winkel/Postadres: Eibergsestraat 4 / Postbus 217 7480 AE Haaksbergen

Budgetwijnen.nl is onderdeel van Ready2Shop | Webshops en beschikt over een drank- en horecavergunning