Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Contra Bando Rum 5 Anos 0,70LTR

(0 reviews)

Contra Bando Rum 5 Anos is afkomstig uit het Caribisch gebied. Deze "Dark rum" heeft een volle, rijke smaak met tonen van karamel, vanille, aangevuld met een lichte tint van zoethout.

minus plus
  • Koop 6 voor € 18,20
  • Koop 12 voor € 17,60
  • Koop 18 voor € 17,30
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Contra Bando Rum 5 Anos

Contra Bando Rum 5 Anos is een "Dark Rum". Deze rum is afkomstig uit het midden van het Caribisch gebied. Hij wordt minimaal 5 jaar gerijpt. De oudste distillaten blend is vijf jaar oud, de rest is allemaal jonger. Deze rum is zeer geschikt om puur te drinken. Tonen van karamel, vanille en een tint van zoethout, zorgen voor een volle, rijke smaak.

Vijf jaar vol smaak en karakter

Wat deze rum speciaal maakt, is de rijping van vijf jaar in eikenhouten vaten. Dit langdurige rijpingsproces zorgt voor een diep smaakprofiel en een karakteristieke complexiteit. Contra Bando Rum 5 Anos heeft een rijke en gevarieerde smaak. Het bevat tonen van vanille, karamel, gedroogd fruit en kruidige specerijen. Deze combinatie van smaken zorgt voor een uitgebalanceerde en volle smaakervaring. Deze Dark rum kan op verschillende manieren worden genoten. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om hem puur te drinken om te genieten van de volle smaken, terwijl anderen hem gebruiken in cocktails of mixdrankjes.

Diepe en complexe smaak van Dark Rum

Dark rum wordt meestal gedistilleerd uit melasse, een bijproduct van suikerrietsap, of direct uit suikerrietsap. Het wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de donkere kleur en complexiteit. Dark rum wordt meestal langer gerijpt dan witte rum. De rijpingsperiode kan variëren, maar sommige dark rums worden gedurende meerdere jaren gerijpt. Dit geeft de rum zijn karakteristieke smaak. Dark rum heeft doorgaans een rijke en complexe smaak met tonen van karamel, vanille, gedroogd fruit, noten en kruidige specerijen. Deze smaken kunnen variëren afhankelijk van de producent en de rijpingsduur.

Contra Bando Rum

Contra Bando wordt ook wel gezien als vloeibaar goud uit het Caribisch gebied. De drank van de kapers en piraten werd gemaakt in de 17e eeuw. Zelf leden van de Koninklijke Marine ontvingen dagelijks een rum rantsoen voordat ze in 1970 werden afgeschaft. De rum Contra Bando is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en vanuit daar ging het legaal naar Europa en de rest van de wereld. Het is gemaakt van Melasse in het hart van het Caribisch gebied. Maak ook kennis met de overige smaken van Contra Bando Rum.

Meer informatie
Soort Dark rum
Merk Contra Bando
Land Dominicaanse Republiek
Artikelnummer 20170064W
Extra info jaargang De aangegeven jaargang is onder voorbehoud (indien van toepassing). Wanneer u zeker wilt zijn van een jaargang kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op