Dictador 20YO 0,70LTR

Dictador 20YO is een "Dark Rum". Aroma's van kaneel, karamel, eikenhout, nootmuskaat, vanille, rozijnen en gedroogde bessen komen gezamenlijk de neus in. Het rijke smakenpalet bestaat uit tonen van karamel, eikenhout, tannine, citroensap, vanille, gedroogd fruit, ahornsiroop en diverse kruiden. In de afdronk komen tonen van karamel en eikenhout opnieuw terug, wat zorgt voor een heerlijke, lange afdronk.

Normale prijs € 52,95 Speciale prijs € 48,95
Levertijd: Zo snel mogelijk
SKU
20170066

Dictador 20YO is een twintig jaar oude "Dark Rum". Deze rum is samengesteld uit meerdere vaten met verschillende leeftijden, waardoor smaken zich beter ontwikkelen. Dit wordt ook wel de Solera methode genoemd. Aroma's van eikenhout, karamel, kaneel, nootmuskaat en vanille gaan gepaard met aroma's van rozijnen en gedroogde bessen de neus in. Bij de eerste slok zijn het eikenhout en de karamel aanwezig, gevolgd door tonen van citroensap en tannine en fijne hints van vanille, ahornsiroop, gedroogd fruit en diverse kruiden. In de afdronken komen het eikenhout en de karamel weer terug, wat zorgt voor een gladde, lange afdronk.

Dictador Rum

Dictador wordt geproduceerd in Colombia en rijpt volgens het solera systeem. Hierbij liggen vaten opgestapeld met aan de bovenkant het jongste product. Onderin ligt het oudste product, waar vervolgens rum afgetapt en gebotteld wordt. Dictador was toezichthouder die zich in 1751 vestigde om de handel tussen Spanje en haar koloniën te bevorderen. De ‘Dictador’ werd verliefd op een rum die daar gedistilleerd werd en besloot om zelf een distilleerderij te beginnen.

Maak ook kennis met de overige dranken van Dictador Rum. 

Meer informatie
Categorie Dark rum
Inhoud 0,70 liter
Alcoholpercentage 40%
Merk Dictador
Land Colombia
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Dictador 20YO 0,70LTR
Uw waardering