Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Domaine Tariquet

11 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 8,90 Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 12,90 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 10,90 Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 12,90 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 8,45 Normale prijs € 8,95

Domaine Tariquet

De makers van Domaine Tariquet

Domaine Tariquet is inmiddels al één van de belangrijkste producenten uit de Gascogne. In 1912 werd het bedrijf opgericht en tot de dag van vandaag wordt het geleid door de derde generatie. Ze hadden nooit durven dromen dat de wijnen een wereldwijn succes zouden worden. De belangrijkste factor in het bedrijf is de toegewijde familie en natuurlijk de modernste technieken. Het wijnhuis heeft ongeveer 900 hectare aan wijngaarden in Frankrijk en produceert een breed scala aan wijnen, waaronder witte en rosé wijnen. 

Franse Gascogne regio

Eén van de kenmerken van Gascogne witte wijn is dat dit wijnbouwgebied is gelegen in Gascogne, het zuidwesten van Frankrijk. In het Frans wordt dit ook wel de ‘Sud-Quest’ genoemd. In dit gebied wordt vooral witte wijn geproduceerd en ligt hoofdzakelijk in het departement Gers. Dit is onderdeel van de Franse regio Occitanie. De classificatie ‘Côtes de Gascogne’ betreft een ‘Vin de Pays’, geproduceerd in de Armagnacstreek. In Gascogne wordt IGP Côtes de Gascogne gebruikt als herkomstaanduiding voor lichte, aromatisch en fruitig smakende witte wijnen met frisse zuren. Deze wijnen worden gemaakt van Sauvignon Blanc, Chardonnay, Gros Manseng, Ugni Blanc en Colombard druiven. Deze zijn overigens bedoeld om jong te drinken.

Breed scale aan Domaine Tariquet wijnen

Het wijnhuis is vooral bekend om zijn witte wijnen, met name de Tariquet Classic, een blend van ugni blanc en colombard, en de Tariquet Sauvignon Blanc, gemaakt van 100% sauvignon blanc-druiven. Het wijnhuis heeft ook enkele ongebruikelijke en innovatieve wijnen geproduceerd, zoals de Tariquet Rosé de Pressée, die wordt gemaakt door de schil van de druiven slechts kort te laten weken voordat ze worden geperst, waardoor een lichtere rosé ontstaat.

Duurzame wijnen met Domaine Tariquet

Domaine Tariquet gebruikt duurzame wijnbouwpraktijken en heeft enkele certificeringen op dit gebied ontvangen, zoals HVE (Haute Valeur Environnementale) en Terra Vitis. Het wijnhuis heeft ook geïnvesteerd in zonne-energie en produceert nu 100% van zijn eigen elektriciteit.