Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Dominio de Punctum

5 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 11,90 Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 9,45 Normale prijs € 10,50
Speciale prijs € 9,45 Normale prijs € 10,50
Speciale prijs € 9,45 Normale prijs € 10,50
Speciale prijs € 9,45 Normale prijs € 10,50

Dominio de Punctum

Over het wijnhuis

In het hart van de grootste wijnproducerende regio van Spanje, La Mancha, ligt het jonge en levendige wijnbedrijf Dominio de Punctum verscholen. Het bedrijf werd opgericht in 2005 door de gepassioneerde Fernández-Cifuentes-familie, die vastbesloten was om uitzonderlijke biologische en biodynamische wijnen te produceren van ongekende kwaliteit.

Terug naar de traditionele manier van wijnmaken in de regio, toen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest nog niet werden gebruikt, dat was het doel. Het resultaat? Wijnen met een zuiver, authentiek karakter en delicate aroma's die je hart sneller doen kloppen. Om dit te bereiken, worden er in de biologisch verbouwde wijngaarden van Dominio de Punctum geen chemische middelen of kunstmest gebruikt, maar wordt er enkel gewerkt met natuurlijke producten. Bij de biodynamische wijnbouw gaat het nog een stap verder: de wijngaarden worden gezien als levende organismen en het ecosysteem wordt gerespecteerd en geoptimaliseerd. Dit betekent dat er met speciale preparaten en natuurlijke producten wordt gewerkt en dat er rekening wordt gehouden met de natuurlijke cyclus bij de planning van de werkzaamheden.

Op het domein van ruim 200 hectare, gelegen op een hoogte van 750 meter, zijn de omstandigheden bijzonder gunstig voor biologische wijnbouw. Het klimaat is heet en droog en de nachten zijn koel, wat perfect is voor het produceren van rijp en gezond fruit zonder bestrijdingsmiddelen. De wijngaarden hebben een bodem van zand en leem die rijk is aan kalk, wat resulteert in druiven van de hoogste kwaliteit.

In het hart van de wijngaarden ligt het wijnhuis van Dominio de Punctum, waar verschillende wijnen worden geproduceerd onder verschillende labels. Van sprankelende witte wijnen tot robuuste rode wijnen, er is voor elk wat wils. Proef zelf de pure natuur en het authentieke karakter van de wijnen van Dominio de Punctum en laat u betoveren door hun unieke smaken en aroma's.

Dominio de Punctum Syrah

Deze wijn wordt gemaakt van Syrah-druiven die groeien op de wijngaarden van Dominio de Punctum in La Mancha, Spanje. De Dominio de Punctum Syrah heeft een diepe, paarse kleur en een complex aroma van zwarte bessen, pruimen en kruiden, met subtiele tonen van zwarte peper en vanille. In de mond heeft de wijn een volle, rijke smaak met tonen van rijp fruit, kruiden en een aangename zuurgraad. De tannines zijn zacht en goed geïntegreerd, waardoor de wijn een zijdezachte textuur heeft.

Wat deze wijn uniek maakt, is de duurzame en biologische manier waarop de druiven worden geteeld. Dominio de Punctum maakt gebruik van natuurlijke technieken, zoals het gebruik van biologische meststoffen en het planten van bloemen en kruiden tussen de wijngaarden om nuttige insecten aan te trekken. Hierdoor worden de druiven op een gezonde manier geteeld en heeft de wijn een puur en ongerept karakter.

Dominio de Punctum Wijn Bestellen Bij Budgetwijnen.nl

Bij Budgetwijnen.nl kunt u genieten van een ruime selectie van heerlijke Dominio de Punctum wijnen. Onze aanbieding van gratis verzending binnen Nederland bij aankoop van minimaal 12 flessen, maakt het nog makkelijker om uw favoriete wijn te bestellen. Onze betrouwbare bezorgdienst zorgt voor veilige en tijdige levering van uw bestelling, zodat u thuis kunt genieten van de heerlijkste wijnen. Ontdek en bestel nu de meest smaakvolle en betaalbare wijnen op onze website.