Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Fernand Engel

7 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 11,95 Normale prijs € 13,75
Speciale prijs € 13,95 Normale prijs € 16,05
Speciale prijs € 10,95 Normale prijs € 12,60
Speciale prijs € 13,95 Normale prijs € 16,05
Speciale prijs € 15,95 Normale prijs € 18,35
Speciale prijs € 15,95 Normale prijs € 18,35

Fernand Engel

Over Fernand Engel

Gelegen in het idyllische dorp Rorschwihr aan de voet van het imposante Haut-Koenigsbourg-kasteel, is Domaine Fernand Engel een gerenommeerd wijndomein in de Elzas. Met een uitgestrekt grondgebied van 62 hectare hanteert dit familiebedrijf een toegewijde benadering van biologische en deels biodynamische wijnbouw.

De wijngaarden van Domaine Fernand Engel zijn verspreid over Rorschwihr en zeven omliggende dorpen, als een mozaïek van kleurrijke percelen. Met meer dan 160 verschillende percelen, waaronder enkele met de prestigieuze Grand Cru-status, beschikt de familie over een schat aan diversiteit. Elk perceel is uniek vanwege zijn specifieke ligging, bodemgesteldheid en microklimaat, waardoor de wijnmakers een nauwkeurige selectie van druiven kunnen maken voor elke wijn die ze produceren.

Het erfgoed van Domaine Fernand Engel wordt gekoesterd door vier generaties wijnmakers, van de visionaire oprichter Fernand tot de kinderen van kleindochter Sandrine, die nu het stokje hebben overgenomen. Vader Bernard is verantwoordelijk voor het beheer van de wijngaarden, terwijl schoonzoon Xavier zijn expertise als oenoloog inzet en tevens verantwoordelijk is voor de exportactiviteiten. Deze hechte samenwerking zorgt voor een harmonieuze synergie tussen traditie, vakmanschap en innovatie.

Het streven naar uitmuntendheid komt tot uiting in de wijnen van Domaine Fernand Engel, die worden gekenmerkt door hun opmerkelijke zuiverheid en expressie van het unieke Elzasser terroir. Door gebruik te maken van biologische wijnbouwmethoden, waarbij het milieu en de natuurlijke balans centraal staan, worden de druiven met zorg en respect voor de omgeving geteeld. Dit resulteert in wijnen van uitzonderlijke kwaliteit, waarin de puurheid en complexiteit van de Elzas-regio tot uiting komen.

De Engel Crémant d'Alsace Brut Rosé BIO 2020

De Engel Crémant d'Alsace Brut Rosé BIO 2020 is een prachtige mousserende wijn afkomstig van wijngaarden in de buurt van Rorschwihr, in de buurt van Colmar in de Elzas. De wijngaarden profiteren van de rode mergel- en kalksteenbodems, die zorgen voor een goede weerstand tegen droogte en unieke smaakkenmerken in de wijn.

Deze Crémant d'Alsace is volgens de traditionele methode gemaakt, vergelijkbaar met Champagne. Na de eerste gisting ondergaat de wijn een tweede gisting en rijping van 18 maanden, wat resulteert in verfijnde bubbels en een levendig karakter. Het kort contact van het sap met de druivenschillen geeft de wijn zijn zachtroze kleur.

Bij het proeven van de Engel Crémant d'Alsace Brut Rosé BIO 2020 worden de zintuigen verwend met aroma's van frambozen, aardbeien en kersen, met subtiele hints van brioche en biscuit. De smaak is vriendelijk en levendig, met een delicate mousse. Deze wijn komt uitstekend tot zijn recht bij gerechten zoals clafoutis met kersen. Serveer de wijn op een temperatuur tussen 8 en 10 °C voor de beste smaakbeleving.

De Engel Crémant d'Alsace Brut Rosé BIO 2020 wordt geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis Fernand Engel, gelegen in de prachtige Elzas-regio van Frankrijk. Als Crémant d'Alsace voldoet deze wijn aan de hoogste kwaliteitsnormen van de regio. Het jaartal van deze wijn is 2020, met een alcoholpercentage van 12%. De wijn is biologisch gecertificeerd, maar niet geschikt voor veganisten.

De Engel Crémant d'Alsace Brut Rosé BIO 2020 is verkrijgbaar in een elegante fles van 75 cl en wordt per 6 flessen verpakt in een stijlvolle doos. Het is niet alleen een genot voor eigen gebruik, maar ook een prachtig cadeau voor liefhebbers van mousserende wijnen.