Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Ferreira Port

5 producten
Sorteer op

Ferreira Port

Over Ferreira Port

Budgetwijnen.nl biedt een ruime selectie van topwijnen, waaronder de beroemde portwijnen van het gerenommeerde Portugese Porthuis Ferreira. Als marktleider in Portugal staat Ferreira bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en eeuwenoude traditie. Met wijngaarden verspreid over meer dan 150 hectare in de prachtige Douro-vallei, produceert Ferreira enkele van de beste portwijnen ter wereld.

Ferreira's geschiedenis gaat meer dan 250 jaar terug en begon met pionier José Ferreira, die in 1751 op kleine schaal begon. Het was echter Dona Antonia Adelaide Ferreira, een zakenvrouw pur sang die leefde van 1811 tot 1896 en behoorde tot de vierde generatie van de familie, die het bedrijf maakte tot wat het nu is. Na het overlijden van haar man werd Dona Antonia al op haar 33ste weduwe, maar zij putte kracht uit deze tragedie en bouwde het bedrijf met enorme energie en flair verder uit. Ze richtte verschillende liefdadigheidsinstellingen op en was zeer begaan met het lot van de minderbedeelden.

Ferreira produceert een compleet gamma aan kwaliteitsports, waaronder superieure Ruby, Tawny en White Ports, maar ook een groot scala aan verschillende topselecties. De 10 YEARS OLD TAWNY en de RESERVA zijn echte aanraders, maar de 20 YEARS OLD TAWNY is een symbool van smaak en kwaliteit. Deze meesterlijke selectie van portwijnen komt van de Quinta do Seixo en heeft een gemiddelde leeftijd van 20 jaar, waardoor de intense fruitigheid van een Ruby perfect wordt gecombineerd met de zachte rijpheid van een Tawny.

Ferreira's wijngaarden liggen op de mooiste locaties langs de Douro-rivier, verspreid over de 4 belangrijkste wijnregio's met elk hun eigen karakter. De oudste en meest prestigieuze wijnbezitting van Ferreira is "Quinta do Porto", gelegen in het hart van het Douro wijndistrict, op 90 km van Oporto. De kiezelrijke bodem en de perfecte zuidelijke ligging van de wijngaarden staan garant voor een topproduct. Naar het oosten, aan de oevers van de Douro, liggen de wijngaarden van "Quinta do Seixo", het gebied dat het centrum van de vinificatie herbergt en de grootste oppervlakte bestrijkt. De meest oostelijke gebieden van Ferreira, die tegen de Spaanse grens liggen, zijn "Quinta do Caedo" en "Quinta da Leda". Hier worden de mooiste Vintage ports van Ferreira geproduceerd.