Wijnadvies nodig? Bel of mail ons gerust!

 

Uw winkelmandje is leeg.

You're currently on:

You're currently on:

Gomila Exclusive Furmint

  • Gomila Exclusive Furmint

Gomila Exclusive Furmint

Normale prijs € 9,50

Budgetprijs € 8,75

  • Koop 6 voor € 8,30 per fles   
    • Reward Points Door dit product aan te schaffen spaart u 9 Budgetzegels

SNEL OVERZICHT

De Furmint is de trots van de wijngaard. Deze lichte tot medium body Furmint geeft een gevarieerd boeket van witte bloemen, appels en peren. Frisheid en een crispy zuurtje zijn de fijne karaktertrekken die deze wijn zo lekker maken.
Wij bestellen al jaren onze wijn bij Budgetwijnen.
leuke acties op de site en prima geregeld allemaal.

Gerard van Vliet - Nieuwegein

Details

Gomila Vineyard zijn de beste wijngaarden van het wijnbedrijf Gomila. Ze zijn gelegen in het noord oosten van Slovenië, 280 meter boven de zeespiegel waar het koele klimaat uitstekende condities geeft voor 20ha van topkwaliteit druiven. Tijden het rijpen van de druiven is de dagelijkse temperatuur tussen 25-30 graden Celsius. Tijdens de nachten zijn de temperaturen lager dan 15 graden. De Furmint druif wordt geplant op een zwaardere grond wat bestaat voornamelijk uit klei, een beetje uit zand en zandsteen met de bovenste lagen bedekt bij een laag van mergel.

Druivensoort(en)

100% Furmint.

Vinificatie

Alle druiven zijn handgeplukt om te voorkomen dat er beschadiging optreedt, wat als gevolg kan hebben dat de druif aan kwaliteit verliest. De druiven worden meteen geperst. Na het persen wordt het sap gekoeld tot tien graden. Fermentatie start 24 tot 72 uur later in stalen tanks met gecontroleerde temperaturen tussen de 12-15 graden. Gedurende het proces wordt zuurstof verminderd om oxidatie te voorkomen. Op deze manier worde de aroma’s het beste bewaard.

Proefnotities

De Furmint is de trots van de wijngaard. Deze lichte tot medium body Furmint geeft een gevarieerd boeket van witte bloemen, appels en peren. Frisheid en een crispy zuurtje zijn de fijne karaktertrekken die deze wijn zo lekker maken.

Eten & Drinken

Uitstekend als aperitief of samen met een salade en visgerechten.

Bijzonderheden

De naam Furmint komt van het Franse "Froment" dat tarwe betekent. Dit vanwege de gouden kleur die de wijnen van deze druivensoort hebben. De oorsprong van de Furmint is niet echt duidelijk. Er wordt gedacht aan zuidelijk Italië, maar ook aan Hongarije, waar de druif ook het meest voorkomt.

Aanvullende Informatie

Wijnland Slovenië
Wijnstreek Ljutomer-Ormoz
Jaar 2010
Alcoholpercentage 11,5%
Inhoud 75 cl.
Spijscombinatie Salades, Vis
Drinkmoment(en) Aperitief, Diner, Ieder moment, Op het terras

Waarom Budgetwijnen.nl

Met Budgetwijnen.nl haalt u eenvoudig en snel de beste wijnen in huis voor een budgetprijs. Alle wijnen zijn speciaal voor u geselecteerd door de beste sommeliers en vinologen en zijn afkomstig van de meest toonaangevende wijnhuizen ter wereld.

Lees meer...

 

veilig betalen

Contact

Tel: +31 (0)85 - 273 75 22   
E-mail: info@budgetwijnen.nl

Winkel/Postadres: Eibergsestraat 4 / Postbus 217 7480 AE Haaksbergen

Budgetwijnen.nl is onderdeel van Ready2Shop | Webshops en beschikt over een drank- en horecavergunning