Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Hayman's Old Tom Gin 0,70LTR

(0 reviews)
Hayman's Old Tom Gin is een klassieke gin die speciaal geproduceerd is voor de klassieke cocktails. Met de Old Tom gin geniet u van een rijk, afgerond profiel en een mooie delicate afwerking. De gin heeft hints van Citrus, deze zorgen voor een heerlijke, soepele smaak.
minus plus
  • Koop 6 voor € 23,00
  • Koop 12 voor € 22,40
  • Koop 18 voor € 22,10
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Haymans Old Tom Gin 0,70LTR

Hayman's Old Tom Gin is een klassieke gin die speciaal geproduceerd is voor de klassieke cocktails. Met de Old Tom gin geniet u van een rijk, afgerond profiel en een mooie delicate afwerking. De Engelse gin heeft hints van Citrus, deze zorgen voor een heerlijke, soepele smaak. Terug naar het jaar 1800, destijds was de Old Tom de populaire gin. De gin is traditioneel en ideaal te combineren met klassiek gin cocktails zoals de Martinez en Tom Collins. In 2007 aangemoedigd door nieuwsgierige barmannen en gin enthousiasten is er besloten om een klein stukje Old Tom Gin uit een oud 1870s familie recept te maken. 

Herleving van Traditie: Old Tom Gin Stijl

Hayman's Old Tom Gin brengt de Old Tom Gin stijl weer tot leven, een traditionele ginvariant die populair was in de 18e en 19e eeuw. Het staat bekend om zijn lichte zoetheid en veelzijdigheid. De Old Tom Gin van Hayman's kenmerkt zich door een delicate zoetheid die het profiel uitgebalanceerd maakt. De subtiele suikertoetsen verrijken de smaakervaring zonder overweldigend te zijn. Hayman's Old Tom Gin wordt gedistilleerd met klassieke botanicals zoals jeneverbes, koriander en citrusschillen. Deze ingrediënten vormen de basis voor een rijke en complexe smaakbeleving.

De unieke kenmerken van gin

Het unieke en kenmerkende karakter van gin ontstaat door de infusie van jeneverbessen en andere botanicals tijdens het productieproces. Jeneverbessen, afkomstig van de jeneverbesstruik, spelen een centrale rol en vormen de essentie van gin. De bessen worden vermengd met een basisalcohol, vaak gemaakt van graan, en vervolgens gedistilleerd. Wat gin echter zo intrigerend maakt, is de toevoeging van verschillende botanicals, die variëren van kruiden en specerijen tot citrusvruchten, bloemen en zelfs wortels.

Hayman's Gin

Hayman's gin is een Brits familiebedrijf dat sinds 1863 nog steeds eigendom is van de familie. Christopher Hayman is op dit moment de eigenaar en kwam in 1969 bij het bedrijf. Toentertijd was hij verantwoordelijk voor het distillatieproces en de productie van onder andere Beefeater gin. Christopher heeft inmiddels meer dan 40 jaar ervaring met gin en bekleed momenteel een aantal toonaangevende functies waaronder het voorzitterschap van WSET.

Maak ook kennis met de overige dranken van Hayman's Gin

Meer informatie
Soort Zacht & Zoet
Merk Hayman's
Land Verenigd Koninkrijk
Artikelnummer 20170180G
Extra info jaargang De aangegeven jaargang is onder voorbehoud (indien van toepassing). Wanneer u zeker wilt zijn van een jaargang kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op