Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Idi di Marzo

7 producten
Sorteer op

Idi di Marzo

Een wijnhuis met een uniek verhaal: Idi di Marzo

Het landgoed van Idi di Marzo is gelegen in Villamagna, een charmant dorpje dat zich bevindt in het hart van Abruzzo, een van de meest prestigieuze wijnbouwgebieden van Italië. Hier groeien de inheemse druivenrassen van Abruzzo, zoals Montepulciano, Pecorino en Trebbiano, onder de ideale omstandigheden die het gebied te bieden heeft. Deze druivensoorten staan bekend om hun frisheid, intensiteit en complexiteit, die zich vertalen in de kwaliteit van de wijnen die op dit landgoed worden geproduceerd.

Het landgoed is gesticht in 2010 ter ere van overgrootvader Vincenzo, die in 1910 besloot zijn eerste wijngaarden aan te planten in Villamagna. In die tijd was het gebied nog niet zo bekend als wijnbouwgebied, maar Vincenzo zag de potentie van de grond en het klimaat en werd verliefd op de wijngaarden en de wijnproductie. Hij beschreef het prachtige landschap van de Abruzzen met poëtische woorden: “De okertinten van het herfstlandschap verwaaid door de oostenwind. De bittere kou van de winter wint de overhand over de natuur, kwetsbaar en hulpeloos, ontdaan van haar schoonheid maar niet van haar charme. Korte en sombere dagen lijken op een soort uitgebrande liefde, verzonken liefde. De komst van licht en lente schenkt nieuwe vreugde. Het vuur van de liefde brandt weer met nieuwe passie. In Idi Di Marzo is de natuur trots op haar grootse schoonheid en brengt ze nieuwe hoop in het slapende land.”

Op het landgoed van Idi di Marzo wordt met veel passie en toewijding gewerkt aan het produceren van kwaliteitswijnen. De wijngaarden worden met zorg onderhouden en de druiven worden met de hand geplukt om de hoogste kwaliteit te waarborgen. Het productieproces van de wijnen is traditioneel en er wordt gebruik gemaakt van moderne technieken om de beste resultaten te behalen. Het resultaat zijn wijnen van hoogstaande kwaliteit, die de smaakpapillen strelen met hun complexe smaken en aroma's.

Het landgoed van Idi di Marzo is een eerbetoon aan de passie en liefde voor wijn van overgrootvader Vincenzo. Het is een plek waar de natuur haar grootse schoonheid toont en waar de wijnproductie wordt gevierd. Hier worden wijnen geproduceerd die de ziel van Abruzzo vertegenwoordigen en die de rijke geschiedenis en cultuur van het gebied uitdragen. Het is een plaats waar mensen samenkomen om te genieten van de kwaliteitswijnen en de prachtige omgeving, en waar de liefde voor wijn en het leven wordt gevierd.