il Cigno
il Cigno Rosso is een mooie wijn met een medium body en een fruitig karakter. In de smaak duidelijke aroma's van kersen en licht kruidige tonen. Mooi in balans met een stevige, maar zachte afdronk. Serveer il Cigno Rosso bij diverse soorten kaas, vlees, kipgerechten, pizza of pasta.
il Cigno Bianco heeft een kruidige, lichtbloemige geur met een duidelijk herkenbare hint van honing op de achtergrond die terugkomt in de smaak, samen met frisse citroentonen. Serveer il Cigno Bianco bij vis- en vleesgerechten, salade met kip of tapas. Deze witte wijn smaakt ook overheerlijk als borrel.
il Cigno
il Cigno ligt in Tollo, een landelijk gelegen dorpje in de Italiaanse provincie Chieti (regio Abruzzen). De druiven die gebruikt worden voor de bereiding van il Cigno zijn afkomstig van wijngaarden bij het plaatsje, die gemiddeld op een hoogte van 150 meter boven de zeespiegel liggen. De nabijheid van de Adriatische zee zorgt 's nachts voor een koele bries, waardoor de perfect gerijpte druiven heerlijk soepele wijnen voortbrengt. Door Le Contesse wordt de wijn geproduceerd, een Italiaans wijnbedrijf was in de jaren '70 is opgericht.