Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Il Poggione

4 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 9,95
Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 15,90
Normale prijs € 18,30

Il Poggione

Over Il Poggione

Tenuta Il Poggione, het vooraanstaande wijnhuis van Brunello, kan bogen op een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1630. Een belangrijk moment in de recente historie vond plaats in 1890, toen de Florentijnse familie Franceschi het wijngoed in S. Angelo in Colle, gelegen in het zuiden van Montalcino, verwierf.

Vandaag de dag is dit melh wijnhuis in handen van Leopoldo en Livia Franceschi, die de trotse eigenaren zijn van een uitgestrekte wijngaard van 125 hectare. De omvang van het landgoed stelt de familie in staat om jaar na jaar wijnen van een consistent hoog niveau te produceren. De gunstige ligging van het wijngoed, met zijn nabijheid tot de Amiata-berg en de Tyrrheense Zee, op een hoogte variërend van 150 tot 450 meter boven zeeniveau, draagt bij aan de unieke klimatologische omstandigheden. Dit maakt het mogelijk om de druiven op het juiste moment te oogsten en wijnen te creëren die een uitstekend bewaarpotentieel hebben.

Kwaliteitswijnen van Il Poggione

Binnen het assortiment van Tenuta Il Poggione blinken enkele wijnen uit, waaronder de Vigna Paganelli' Brunello di Montalcino Riserva. Deze bijzondere wijn komt voort uit een apart perceel dat in 1964 werd aangeplant en alleen in de beste jaren wordt gebotteld. Daarnaast geniet de 'normale' Brunello vanzelfsprekend een welverdiende reputatie. Het wijnhuis beschikt sinds 2004 over een moderne wijnkelder, waar de wijnen onder ideale omstandigheden kunnen rijpen in eikenhouten vaten op een diepte van vijf meter. Fabrizio Bindocci, een gerespecteerde autoriteit binnen de Montalcino-regio, staat aan het roer van het wijnhuis. Met zijn zorgvuldige aandacht voor kwaliteit zorgt hij ervoor dat Il Poggione behoort tot de top van de Brunello-producenten. Dit wordt bevestigd door de uitstekende beoordelingen die de wijnen keer op keer ontvangen.

Tenuta Il Poggione is niet alleen een erfenis van een rijke traditie, maar ook een symbool van voortdurende toewijding aan vakmanschap en excellentie. Met elke slok van hun prachtige wijnen wordt u ondergedompeld in de tijdloze allure en de onmiskenbare kwaliteit van dit gerenommeerde wijnhuis.