Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Jerome Quiot

3 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 11,95 Normale prijs € 13,75

Jerome Quiot

Jerome Quiot Wijnen: Traditionele wijnbereiding met oog voor kwaliteit en authenticiteit

Jerome Quiot Wijnen is een familiebedrijf dat wijn produceert in de zuidelijke Rhônevallei, in het zuidoosten van Frankrijk. Het wijnhuis wordt nu gerund door de vijfde generatie van de familie, die nog steeds vasthoudt aan traditionele wijnbereidingsmethoden en zich richt op het produceren van kwaliteitswijnen met authenticiteit en karakter.

Jerome Quiot heeft naast wijngaarden in Chateauneuf du Pape ook nog bezittingen de Cotes de Ventoux en de Provence. Zijn wijnen genieten een zeer grote faam in vele landen van de wereld. De laatste 3 jaar is er fors geinvesteerd in zowel de wijngaarden als de kelders, teneinde een zo hoog en constant mogelijke kwaliteit te garanderen.

Jerome Quiot Wijnen maakt gebruik van duurzame landbouwpraktijken, waarbij het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt vermeden en alleen natuurlijke meststoffen worden gebruikt. Het wijnhuis is gecertificeerd als duurzame wijnmakerij en zet zich in voor het behoud van de biodiversiteit in de wijngaarden en het minimaliseren van de impact op het milieu.

Het domein van Jerome Quiot beslaat 300 hectare, waarvan 140 hectare zijn beplant met wijngaarden. De wijngaarden zijn gelegen op verschillende terroirs in de zuidelijke Rhônevallei, waaronder de beroemde appellaties Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras en Côtes du Rhône. Elk terroir heeft zijn eigen unieke eigenschappen, die de wijnen van Jerome Quiot een onderscheidende karakter en smaak geven.

Jerome Quiot Wijnen produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen, evenals mousserende wijnen. Het wijnhuis staat bekend om zijn Châteauneuf-du-Pape, een wijn van topkwaliteit die wordt geproduceerd van een blend van verschillende druivensoorten, waaronder Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault. Daarnaast produceert Jerome Quiot ook andere bekroonde wijnen, zoals de Gigondas en de Côtes du Rhône.

Een verfijnde en frisse rosé: de Quiot Houchart Cotes de Provence Rose

De Quiot Houchart Cotes de Provence Rose is een heerlijke en verfijnde rosé wijn afkomstig uit de Cotes de Provence in het zuidoosten van Frankrijk. Deze wijn wordt gemaakt van een blend van verschillende druivensoorten, waaronder Grenache, Syrah en Cinsault, die zorgen voor een verfrissende en fruitige smaak.

Bij het proeven van deze wijn vallen de delicate aroma's van rood fruit, zoals aardbeien en frambozen, en florale tonen van rozenblaadjes op. Het is een wijn met een lichte body en een verfrissende zuurgraad, die perfect past bij een warme zomeravond.

De Quiot Houchart Cotes de Provence Rose is een ideale wijn om te drinken als aperitief of in combinatie met lichte gerechten zoals salades, visgerechten en lichte kazen. De wijn kan het beste worden gedronken bij een temperatuur van 8-10 graden Celsius om de frisheid en aroma's te behouden.

Jerome Quiot Wijnen Bestellen Bij Budgetwijnen.nl

Bij Budgetwijnen.nl kunt u genieten van een ruime selectie van heerlijke Quiot wijnen. Onze aanbieding van gratis verzending binnen Nederland bij aankoop van minimaal 12 flessen, maakt het nog makkelijker om uw favoriete wijn te bestellen. Onze betrouwbare bezorgdienst zorgt voor veilige en tijdige levering van uw bestelling, zodat u thuis kunt genieten van de heerlijkste wijnen. Ontdek en bestel nu de meest smaakvolle en betaalbare wijnen op onze website.