Joseph Guy VSOP Cognac 0,70LTR

Joseph Guy VSOP Cognac wordt minimaal 4 jaar gerijpt met als resultaat een perfect afgeronde smaak. De kleur is diepgoud amberachtig. Het bouquet wordt gevormd door volle hout- en bloemtonen. De smaak wordt gekenmerkt door sporen van eikenhout en rancio. De afdronk is complex en verassend lang.
€ 29,45
Levertijd: Zo snel mogelijk
SKU
20171259

Joseph Guy VSOP Cognac 0,70LTR

Joseph Guy VSOP Cognac wordt minimaal 4 jaar gerijpt met als resultaat een perfect afgeronde smaak. De kleur is diepgoud amberachtig. Het bouquet wordt gevormd door volle hout- en bloemtonen. De smaak wordt gekenmerkt door sporen van eikenhout en rancio. De afdronk is complex en verassend lang. 

Cognachuis Joseph Guy

De basis voor Joseph Guy wordt gelegd met het oogsten van de Ugniblanc in de Cognac, een Franse provincie die is onderverdeeld in zes cru’s. Door een unieke combinatie van bodemgesteldheid, klimaat en licht(inval) brengt elke cru en elke wijngaard een andere wijn voort. Welke cru’s worden gebruikt is dus zeer bepalend voor het karakter van de Cognac. Na de distillatie begint het belangrijkste onderdeel: het in alle rust rijpen (lageren) op eikenhouten vaten uit de Limousin. Het hout is van beslissende invloed op de kwaliteit van de Cognac. 

Tegenwoordig wordt Joseph Guy geblend en gerijpt bij Louis Royer, een gerenommeerd Cognachuis in het plaatsje Jarnac aan de rivier La Charente, midden in het hart van de Cognac streek.

Meer informatie
Categorie Witte wijn
Inhoud 0,70 liter
Alcoholpercentage 40%
Merk Joseph Guy
Land Frankrijk
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Joseph Guy VSOP Cognac 0,70LTR
Uw waardering