Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Joustra Jonge Jenever 1LTR

(0 reviews)
Joustra Jonge Jenever is een zuivere, zachte jenever met een heerlijke milde smaak. De welbekende jeneverbes is plezierig aanwezig in geur en smaak. Puur natuur, helder en ongezoet.
minus plus
  • Koop 6 voor € 16,35
  • Koop 12 voor € 15,75
  • Koop 18 voor € 15,45
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Joustra Jonge Jenever 1LTR

Joustra Jonge Jenever is een zuivere, zachte jenever met een heerlijke milde smaak. De welbekende jeneverbes is plezierig aanwezig in geur en smaak. Puur natuur, helder en ongezoet. Joustra Jonge Jenever, gepresenteerd in een royale fles van 1 liter, neemt je mee op een reis door de rijke Friese tradities en biedt een authentieke smaakbeleving. 

Jonge Jenever

Jonge jenever onderscheidt zich door zijn milde, evenwichtige en aangenaam zachte smaak. De jeneverbessen geven het een lichte kruidigheid en een subtiele aardse toon, waardoor het een veelzijdige drank is die zowel puur als in mixdrankjes kan worden genoten. Een ander opvallend kenmerk is de heldere en kristalachtige uitstraling van jonge jenever, wat aantrekkelijk is voor zowel kenners als nieuwkomers in de wereld van gedistilleerde dranken. Jonge jenever is niet alleen gewaardeerd om zijn smaak, maar ook om zijn erfenis. Het vertegenwoordigt een rijke traditie van vakmanschap, diepgeworteld in Nederlandse en Belgische culturen, en wordt vaak beschouwd als een nationaal symbool van trots en ambacht.

Weduwe Joustra 

In 1645 begon Hendrik Beerenburg een groothandel in kruiden, die gekocht werden door de schippers op de skûtsjes (Fries voor ‘schuitje’, voor het vervoeren van vracht over water). Beerenburg werd in die tijd gebruikt als medicijn. In 1864 begint jonge weduwe Anjenette Joustra met het maken van onder meer Beerenburg, met de originele kruiden en receptuur van uitvinder Hendrik Beerenburg.  In het authentieke winkeltje in Sneek lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan. Nog steeds wordt vanuit de achterliggende ‘huyskamer’, waar het portret van ‘de Weduwe’ hangt, het bedrijf geleid. De distilleerderij bevindt zich pal achter de winkel.

Ontdek ook de overige dranken van Joustra.

Meer informatie
Soort Jonge Jenever
Merk Joustra
Land Nederland
Artikelnummer 20170975F
Extra info jaargang De aangegeven jaargang is onder voorbehoud (indien van toepassing). Wanneer u zeker wilt zijn van een jaargang kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op