Wijnadvies nodig? Bel of mail ons gerust!

 

Uw winkelmandje is leeg.

You're currently on:

You're currently on:

Kopke Port Vintage 2009

Kopke Port Vintage 2009

Normale prijs € 34,95

Budgetprijs € 29,95

  • Koop 6 voor € 29,45 per fles   
  • Koop 12 voor € 28,95 per fles   
    • Reward Points Door dit product aan te schaffen spaart u 30 Budgetzegels

SNEL OVERZICHT

Kopke Port Vintage 2009 heeft een diepe, donkerrode, bijna ondoorzichtige kersenrode kleur en een aroma van rijpe pruimen en chocolade. Deze port kent een bijzonder fraaie balans waarbij zoet, zuur en bitter perfect op elkaar zijn afgestemd.

Overzichtelijk en een breed assortiment...
Wij hebben onze vaste wijnleverancier gevonden.

Dirk Brouwers - Leeuwarden

Details

Kopke Port Vintage 2009 heeft een diepe, donkerrode, bijna ondoorzichtige kersenrode kleur en een aroma van rijpe pruimen en chocolade. Deze port kent een bijzonder fraaie balans waarbij zoet, zuur en bitter perfect op elkaar zijn afgestemd.

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong. Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Vintage port staat aan de top van de porthiërarchie. Het is een product van één uitzonderlijk jaar en altijd afkomstig van de allerbeste wijngaarden. Goed bewaarde vintage ports behoren tot de oudste wijnen van de wereld. Toch wordt deze port al na twee jaar houtrijping gebotteld. Hierna rijpt de wijn langzaam nog tientallen jaren op fles. Op jonge leeftijd is de vintage port vol en fruitig met heel veel tannine; het duurt zeker 15-20 jaar voor de beste vintage port zijn hoogtepunt bereikt. Tijdens de rijping in de fles vormt zich een zware droesem (depot). Daarom moet een vintage worden gedecanteerd. Het besluit om een port tot vintage te 'verklaren' ligt bij het port huis en moet worden goedgekeurd door het (port) instituut.

Aanvullende Informatie

Wijnland Portugal
Wijnstreek Porto
Jaar 2009
Alcoholpercentage 19-20% Port
Inhoud 75 cl.
Spijscombinatie Chocolade, Dessert, Harde Kazen, Noten
Drinkmoment(en) Dessert, Ieder moment, Iets te vieren

Waarom Budgetwijnen.nl

Met Budgetwijnen.nl haalt u eenvoudig en snel de beste wijnen in huis voor een budgetprijs. Alle wijnen zijn speciaal voor u geselecteerd door de beste sommeliers en vinologen en zijn afkomstig van de meest toonaangevende wijnhuizen ter wereld.

Lees meer...

 

veilig betalen

Contact

Tel: +31 (0)85 - 273 75 22   
E-mail: info@budgetwijnen.nl

Winkel/Postadres: Eibergsestraat 4 / Postbus 217 7480 AE Haaksbergen

Budgetwijnen.nl is onderdeel van Ready2Shop | Webshops en beschikt over een drank- en horecavergunning