Wijnadvies nodig? Bel of mail ons gerust!

 

Uw winkelmandje is leeg.

You're currently on:

You're currently on:

Lampe de Méduse Rosé

Lampe de Méduse Rosé

Normale prijs € 18,00

Budgetprijs € 16,70

  • Koop 6 voor € 15,85 per fles   
    • Reward Points Door dit product aan te schaffen spaart u 17 Budgetzegels

SNEL OVERZICHT

Deze wijn heeft een fraai lichte zalm-rose kleur. In de neus intense en complexe tonen van bloemen, kersen en citrus. De smaak heeft frisse tonen van citrus. Vettig en rond met een hele lange finale. Heerlijke eet-rose, die een mooie combinatie vormt met gegrilde visgerechten, salades en wit vlees. Jong drinken.
Zeer tevreden. Gisteren besteld, vandaag al geleverd.
goede service en kwaliteit, echt een aanrader!

H. Lammers - Wijk bij Duurstede

Details

Vandaag de dag bestaat Château Sainte Roseline uit 108 hectare land, waar 11 verschillende druivenrassen groeien. Traditionele wijnstokken worden gebruikt, met respect voor de natuurlijke, lokale elementen en de complexiteit van de diverse druivensoorten. Het Château is zeer begaan met het milieu. Om flora en fauna te behouden en de bodem gezond te houden gebruikt men speciale technieken. De nadruk ligt op het ploegen van de aarde en het beheren van grasgebieden naast de wijnstokken. Het zonlicht wordt maximaal benut.

Druivensoort(en)

35% Cinsault, 30% Grenache, 10% Tibouren, 15% Mourvedre, 10% Syrah. Ze worden geoogst vanaf eind augustus tot eind september en de druivensoorten worden apart gevinifieerd.

Vinificatie

De druiven worden na geoogst te zijn, zorgvuldig gesorteerd en ontsteeld. Het persen van de druiven vindt pneumatisch plaats, volgens het zwaartekracht principe om de volle potentie van het sap te benutten. Het most wordt gefilterd voor de fermentatie. Alle stappen worden doorlopen met stikstof om oxidatie te voorkomen. Dat duurt 10 tot 14 dagen op een temperatuur van 18 graden. Vervolgens wordt de wijn gekoeld om malolactische fermentatie tegen te gaan. Rijping op vaten in het droesem, terwijl het sap steeds geroerd wordt. In december worden de wijnen geproefd om de uiteindelijke blend en botteling te bepalen.

Proefnotities

Deze wijn heeft een fraai lichte zalm-rose kleur. In de neus intense en complexe tonen van bloemen, kersen en citrus. De smaak heeft frisse tonen van citrus. Vettig en rond met een hele lange finale.

Eten & Drinken

Heerlijke eet-rose, die een mooie combinatie vormt met gegrilde visgerechten, salades en wit vlees. Jong drinken.

Bijzonderheden

Château Sainte Roseline heeft een historie die teruggaat tot de tiende eeuw. Het was de kluizenaar Robaud die het landgoed oprichtte en besloot zich hier te vestigen, getrokken door de rust en schoonheid van de omgeving. In de 14e eeuw werd Château Sainte Roseline door Paus van Avignon Jean XXII omgedoopt tot wijndomein. Het was al een voorname locatie, maar door de bijzonder hoge kwaliteit wijnbouw en door de gunstige ligging van de wijngaarden, werd het domein in 1955 bekroond met Cru Classé. In de tussentijd heeft Château Sainte Roseline vele eigenaars gekend. De huidige eigenaar Bernard Teillaud nam in 1994 het lot van het landgoed in handen met het voornemen er een vooraanstaand wijnbedrijf van te maken en een artistiek centrum.

Bekroningen

Lampe de Meduse Rose is onlangs uitgeroepen tot winnaar Beste Rosé van het Jaar!

Aanvullende Informatie

Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Provence
Jaar 2010
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud 75 cl.
Spijscombinatie Salades, Vis, Wit vlees
Drinkmoment(en) Aperitief, Diner, Ieder moment, Iets te vieren, Op het terras

Waarom Budgetwijnen.nl

Met Budgetwijnen.nl haalt u eenvoudig en snel de beste wijnen in huis voor een budgetprijs. Alle wijnen zijn speciaal voor u geselecteerd door de beste sommeliers en vinologen en zijn afkomstig van de meest toonaangevende wijnhuizen ter wereld.

Lees meer...

 

veilig betalen

Contact

Tel: +31 (0)85 - 273 75 22   
E-mail: info@budgetwijnen.nl

Winkel/Postadres: Eibergsestraat 4 / Postbus 217 7480 AE Haaksbergen

Budgetwijnen.nl is onderdeel van Ready2Shop | Webshops en beschikt over een drank- en horecavergunning