Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Nederlandse wijn

23 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 20,95 Normale prijs € 22,95
€ 36,95
€ 28,95
€ 39,95
€ 31,95
€ 23,95
€ 24,95
€ 24,95
€ 42,95
€ 32,95
€ 37,95
€ 27,95
€ 34,95
€ 24,95
€ 49,95
€ 39,95
Speciale prijs € 9,90 Normale prijs € 10,50
Speciale prijs € 18,95 Normale prijs € 22,95
Speciale prijs € 13,95 Normale prijs € 14,95

Nederlandse wijn kopen

Wilt u Nederlandse wijn kopen? Bekijk dan onze webshop en bekijk ons aanbod van kwalitatieve hoogwaardige Nederlandse wijn. Uiteraard staat Nederland niet bepaald bekend als wijnland, maar de wijnen die er wel worden geproduceerd zijn zeker de moeite waard eens te proberen.

Soorten Nederlandse wijn

In ons assortiment vindt u een aantal soorten Nederlandse wijn. Waaronder witte wijn, rode wijn en chocoladewijn. De witte wijn van in dit geval Twente Wijn Johanniter wordt gemaakt van de Johanniter druif. De rode wijn uit Nederland in ons assortiment is de Twente Wijn Regent. Deze wijn is gemaakt van de Regent druif. ChocoVine – Chocoladewijn is een heerlijke chocolade wijn die gemaakt wordt van de Cabernet Sauvignon druif.

Kenmerken Nederlandse wijn

Eén van de kenmerken van Nederlandse wijn is dat de wijnbouw uit 968 stamt en dit vond plaats rond Maastricht waar enige wijngaarden stonden. Door de hellingen en vruchtbare bodem was dit een gunstig gebied voor wijnbouw en dat voor een relatief noordelijke ligging. In de middeleeuwen was er een relatief warm klimaat en daar profiteerde de druiventeelt flink van waarmee de heuvels rond het Maasdal en Geuldal grotendeels begroeid waren met wijnranken. Dit was het hoogtepunt van de Nederlandse wijnbouw. Echter kreeg de wijnbouw concurrentie van bier en doordat er hop werd toegevoegd aan bier, werd dit langer houdbaar en beter van smaak waardoor de bierconsumptie het ging winnen van de wijnconsumptie. Na 1540 werd het kouder in Nederland en ontstond er een zogenaamde Kleine IJstijd. Zowel hierdoor als door de Tachtigjarige Oorlog waarin ontzettend veel vernield werd is tevens de wijnbouw van Nederland geminimaliseerd. Vervolgens was het de druifluis en Napoleon die de wijnbouw onmogelijk maakten.

Nederlandse wijnhuis

Het Nederlandse wijnhuis waarvan wij onze rode en witte wijn betrekken is van Wijnhuis Hof van Twente. Dit wijnhuis is gelegen in het Twentse Bentelo en dit ligt in de gemeente Hof van Twente. Dit prachtige wijnhuis is zowel een zorgboerderij met dagbesteding voor mensen die ondersteuning nodig hebben als dat zij een wijngaard hebben van 5,5 hectare. Dit behoort overigens tot één van de grootste wijngaarden van Nederland.