Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Luigi Pira

4 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 22,95

Luigi Pira

Over Luigi Pira

In het pittoreske Italiaanse landschap van Serralunga d'Alba, pronkt een modern wijnhuis genaamd Luigi Pira. Hoewel de geschiedenis van dit wijnhuis teruggaat tot de jaren '50, is het pas in de jaren '90 dat Luigi Pira zelf Barolo begon te produceren. Voorheen stond hij bekend als een gewaardeerde druiventeler, wiens druiven verkocht werden aan anderen. Maar in 1993 nam het wijnhuis een gedurfde stap en begon het zijn eigen Barolo te bottelen onder de naam Luigi Pira. Hun ambitie was duidelijk: het creëren van de allerbeste Barolo's van Serralunga d'Alba.

Om deze ambitie waar te maken, bundelde Luigi Pira zijn krachten met Marc de Grazia, een expert in het positioneren van kleine, unieke wijnhuizen in Italië. De Grazia ondersteunt authentieke wijnhuizen van uitzonderlijke kwaliteit die niet over hun eigen marketingtools beschikken. Samen met De Grazia groeide Luigi Pira snel uit tot een serieuze naam in de wereld van Barolo.

Italiaanse druivensoorten

De wijnen zijn gemaakt van heerlijke druivensoorten zoals Nebbiolo & Barbera. Nebbiolo is de druif achter de krachtpatser Barolo. En die druif is behoorlijk kieskeurig, want alleen in Noord-Italië doet hij het goed. Maar daar krijg je veel voor terug: rode krachtige wijnen die barsten van de kersen, anijs en de tannines.

Moderne wijntechnieken

Wat Luigi Pira echt onderscheidt, is hun onberispelijke wijnkelder. Met gloednieuwe, moderne technieken wordt hier wijn gemaakt van een zeldzame zuiverheid. De rode wijnen hebben een herkenbare identiteit: strak, tanninerijk, sterk beïnvloed door het terroir en altijd kristalhelder.

Luigi Pira wijn bestellen

Wacht niet langer en laat u verleiden door de prachtige wijnen van Quinta de Santa Cristina. Proef de rijke tradities en de warmte van Portugal in elke slok. Bestel vandaag nog een fles en geniet van een unieke wijnervaring die u niet snel zult vergeten!