Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Maison Nicolas Potel

5 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 77,95 Normale prijs € 89,95
Speciale prijs € 29,65 Normale prijs € 33,95
Speciale prijs € 19,90 Normale prijs € 23,95
Speciale prijs € 18,90 Normale prijs € 22,95
Speciale prijs € 18,90 Normale prijs € 22,95

Maison Nicolas Potel

Over Maison Nicolas Potel

Maison Nicolas Potel is opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potel in de late jaren '90. Het bedrijf is momenteel eigendom van en het pronkstuk binnen Maison Laboure-Roi, maar heeft nog steeds een eigen identiteit en biedt een uitgebreid portfolio aan Grand Cru, Premier Cru en andere Bourgondische wijnen.

Maison Nicolas Potel staat bekend om het selecteren, vinificeren en verouderen van hun beste wijnen, waarbij wijnmaker Brigitte Putzu al haar aandacht richt op het bereiken van uitmuntendheid. Het bedrijf heeft internationaal een goede reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van Bourgogne. Hun Villages-, Premiers Crus- en Grand Crus-wijnen worden wereldwijd aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, authentieke appellations en geboortegrond.

Maison Nicolas Potel houdt zich aan duurzame wijnbouw, en betrekt druiven van onder andere biodynamische en biologische wijngaarden en wijngaarden van 35+ jaar oud. Brigitte volgt de biodynamische kalender en creëert wijnen in hun eigen stijl, om het beste van hun typische individualiteit te respecteren. De traditionele wijnbereiding, met minimale tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eikenhout en vaak gedeeltelijke malolactische gisting resulteren in zuivere wijnen die duidelijk de Bourgondische afkomst laten zien.

De Maison Nicolas Bourgogne Potel Pinot Noir

Deze "vin fin", beter bekend als de Nicolas Potel Bourgogne Pinot Noir, is zonder twijfel een heerlijke fijne wijn. De Pinot Noir druiven worden verbouwd in diverse regio's van de Bourgogne, variërend van het koele Auxerrois en Côte de Beaune tot de warmere gebieden van Châlonnais en Mâconnais. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 45 jaar, waardoor er sprake is van geconcentreerde "Vieilles Vignes" druiven met een volle kleur en een prachtig karmozijnrood.

Deze wijn biedt een fijn spel van smaken, waaronder aardbei, bosbes en kers, terwijl ook de meer aardse tonen van kreupelhout en paddenstoel subtiel aanwezig zijn. Het geheel wordt ondersteund door een goede structuur, met lichte tannines die de wijn ruggengraat geven. Deze kwaliteiten maken de Nicolas Potel Bourgogne Pinot Noir een uitstekende keuze voor diverse gelegenheden.

Deze elegante en verfijnde wijn heeft een lichte structuur en is uitermate geschikt om te drinken bij kalfsvlees, een harde kaas zoals Goudse, of zelfs verrassend bij een Tabouleh schotel. De wijn kan tot wel 3-4 jaar worden bewaard, waarbij de kwaliteit en complexiteit nog verder zullen toenemen. Kortom, een wijn die veelzijdig inzetbaar is en die een toevoeging zal zijn aan elke wijnliefhebber's collectie.

Maison Nicolas Potel bestellen bij Budgetwijnen.nl

Bij Budgetwijnen.nl bieden wij een ruime selectie van heerlijke wijnen, waaronder de Kaiken Malbec. Wij bieden gratis verzending binnen Nederland bij aankoop van minimaal 12 flessen, wat het nog makkelijker maakt om uw favoriete wijn te bestellen. Onze betrouwbare bezorgdienst zorgt voor veilige en tijdige levering van uw bestelling, zodat u thuis kunt genieten van de meest smaakvolle en betaalbare wijnen die er zijn. Ontdek nu onze website en plaats uw bestelling.