Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Mont Rubí

6 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 20,95 Normale prijs € 22,95
Speciale prijs € 18,95 Normale prijs € 20,95
Speciale prijs € 18,95 Normale prijs € 20,95
Speciale prijs € 13,75 Normale prijs € 14,95
Speciale prijs € 13,75 Normale prijs € 14,95

Mont Rubí

Over Mont Rubí

MontRubi betreft een jonge Spaanse wijnmakerij, opgericht in 1984 door de familie Peris In de regio Penedes,  die het voormalige landhuis l'Avella transformeerde tot een voortreffelijke wijnbestemming. De wijnmakerij en de bijbehorende wijngaard zijn bevoorrecht gelegen tussen de hoogtes van 520 en 700 meter boven zeeniveau, waardoor ze een unieke ambiance creëren. De wijngaarden worden omringd door uitgestrekte mediterrane dennenbossen en floreren te midden van een ongerept landschap met geurige struikgewassen. MontRubi legt zich toe op de productie van wijnen die voornamelijk uit inheemse druivensoorten bestaan, met nadruk op enkelvoudige variëteiten. Binnen de wijngaarden vinden aanzienlijke temperatuurverschillen tussen dag en nacht plaats, wat bijdraagt aan de buitengewone complexiteit van de wijnen. Ondanks de voedingsarme bodem floreert de Xarel.lo-druif als geen ander op deze gronden.

De wijnmakerij hanteert een filosofie gebaseerd op traditionele en duurzame wijnbouwpraktijken, waarbij het respect voor het milieu centraal staat. Er wordt gestreefd naar een harmonieus samenspel tussen de druivensoorten en de natuurlijke omgeving, waarbij tegelijkertijd gebruik wordt gemaakt van moderne technologieën. Elk productieproces in de wijnmakerij wordt zorgvuldig ontworpen en gecontroleerd om interventie tot een minimum te beperken. Met een streven naar minimale hoeveelheden sulfieten en het gebruik van natuurlijke gisten die van nature op de druiven aanwezig zijn, wordt de wijn volledig met de hand geoogst op het optimale rijpingspunt. Na een zorgvuldige maceratie van de schillen, wordt de fermentatie op lage temperaturen uitgevoerd om de aroma's optimaal te behouden. Hierna ondergaat de wijn een korte rijping van drie maanden op de droesem, wat resulteert in een witte wijn met een uitgebalanceerd en complex karakter.

De Mont Rubí Black

Mont Rubi Black is een jonge wijn die met vakmanschap wordt geproduceerd door de gerenommeerde wijnmakerij Heretat Mont-Rubí. Deze Spaanse rode wijn wordt volledig vervaardigd uit het druivenras Grenache, afkomstig van biologische wijngaarden die behoren tot de DO Penedès. Met zorgvuldigheid en aandacht wordt de Mont Rubi Black gecreëerd, waarbij een deel van de druiven wordt onderworpen aan een korte inweking en fermentatie met de schillen, terwijl de rest wordt gevinifieerd na het carbonische maceratieproces. Het resultaat is een levendige en verfrissende wijn.

De Grenache-druiven gedijen op hooggelegen wijngaarden met een karakteristieke bodem van klei en kalksteen. Deze unieke terroir draagt bij aan de structuur en frisheid van de wijn. Met de grootste zorg en expertise worden de druiven handmatig geoogst op het moment van optimale rijpheid. Ongeveer 70 procent van de rijpe druiven wordt licht gekneusd en ondergaat een korte inweking op de schillen, terwijl het resterende deel wordt onderworpen aan het proces van 'maceration carbonique'. Na deze zorgvuldige behandeling worden de druiven geperst en ondergaat de wijn een verdere rijping van drie weken op de lies.

Mont Rubi Black Garnatxa betovert met zijn jeugdige karakter en intense paarse tint, die vooruitblikt op het heerlijke fruit dat nog komt. De uitnodigende aroma's van wilde bessen, rijpe pruimen en viooltjes creëren een verleidelijke geurbeleving. Bij het proeven onthult de wijn zijn zijdezachte en ronde textuur, waarbij de heerlijke frisheid en de lang aanhoudende afdronk van bramen elkaar naadloos opvolgen. Elke slok nodigt uit tot de volgende, waardoor een onvergetelijke smaakervaring wordt geboden.