Montes Taita

Montes Taita

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Jeroboam 3 liter

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Jeroboam 3 liter

Montes Alpha Cabernet Sauvignon magnum 1,5 liter

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Magnum 1,5 liter is een rode wijn afkomstig uit Chili. Een intens robijnrode kleur in combinatie met een expressieve geur van roodfruit en zwarte bessen.

Normale prijs € 32,95 Speciale prijs € 28,75
Levertijd: 1-3 werkdagen
SKU
1101928

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Magnum 1,5 liter

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Magnum 1,5 liter is een rode wijn uit Chili. De wijn is intens robijnrood van kleur in combinatie met een mooi bouquet van jam, cassis, aardbei, rode bessen, chocolade, zwarte peper en wat cederhout met vervolgens een rijping van 8 maanden op eikenhout, zorgt ervoor dat aroma’s vrij komen van zoete kruiden, sigarenkistjes, rook en vanille. Deze heerlijke wijn heeft een elegante en rijke smaak die geweldig in balans is en van bijzonder goede kwaliteit.

 

Druivensoort Montes Alpha Cabernet Sauvignon Magnum 1,5 liter

Deze krachtige rode wijn is gemaakt van zowel de Cabernet Sauvignon als de Merlot druif.

 

Eten & Drinken

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Magnum 1,5 liter is heerlijk te drinken bij rood vlees, stoofvlees, lasagne en pasta bolognese.

 

Unieke kenmerken Montes Alpha Cabernet Sauvignon Magnum 1,5 liter

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Magnum 1,5 liter is een krachtige en elegante rode wijn uit Chili. Met een levendige robijnrode kleur en een neus van jam, cassis, rode bessen, aardbei, chocolade, cederhout en zwarte peper is deze wijn fris en rijk, maar ook elegant. Na een rijpingsproces van 8 maanden op Frans eikenhout komen aroma’s vrij van sigarenkistjes, rook, vanille en zoete kruiden. Met een mooie balans en een lange afdronk valt alles op zijn plek.

 

Montes wijnen

In 1987 nam Aurelio Montes het initiatief om met 3 partners een wijnbedrijf op te richten. Het doel hierbij was om de beste kwaliteit wijn te produceren, om zo Chili als wijnland op de kaart te brengen. Inmiddels mag Montes zich absolute topproducent van wijnen in Chili noemen. Aurelio werd zelfs nog gekozen tot meest invloedrijke wijn-man van het land.


Met een totale oppervlakte van circa 600 hectare beschikt Montes over 5 wijngaarden. Drie hiervan bevinden zich in de Curico Valley en twee in de Colchagua Valley. Tegenwoordig is zoon Aurelio jr. toegetreden en vormen ze samen een hecht en succesvol team als wijnmakers.

Maak ook kennis met de overige Montes wijnen uit Chili.

Meer informatie
Inhoud 0,75 liter
Inhoud 150 cl.
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Montes Alpha Cabernet Sauvignon magnum 1,5 liter
Uw waardering