Negrita Dark 1LTR

Negrita Dark Rum is afkomstig uit Guyana. Deze "Dark Rum" heeft in eikenhouten vaten gerijpt. De aroma's van vanille gaan goed samen met de hints van kruiden. De smaak bevat tonen van citrus, eikenhout en diverse kruiden. Deze rum doet het goed in diverse cocktails en mixdranken.

Normale prijs € 16,95 Speciale prijs € 14,95
Levertijd: Zo snel mogelijk
SKU
20170104

Negrita Dark is een "Dark Rum". Hij is afkomstig uit Guyana. Deze rum heeft gerijpt in eikenhouten vaten. Hier heeft de rum zijn diepte en complexiteit aan te danken. Negrita Dark heeft zoete aroma's van vanille, aangevuld met hints van kruiden. In de smaak komen tonen van citrus, eikenhout en diverse kruiden naar voren. Hij wordt voornamelijk gebruikt als basis voor diverse cocktails en andere mixdranken. Ondertussen wordt deze rum in meer dan 100 landen verkocht.

Negrita Rum

Het was de jonge Franse wijn- en gedistilleerdhandelaar Paul Bardinet die in het jaar 1857 gefascineerd raakte door de suikerrietdrank afkomstig uit verre eilanden. ‘Tafia’ zoals dat toen werd genoemd, was min of meer vuurwater voor piraten maar toch zag Paul Bardinet onder die laag scherpe alcohol, een product wat volgens hem kansen bood. Na een periode van steeds meer bekendheid van zijn rum merk Negrita besloot de zoon van Paul Bardinet dat ze het bedrijf gingen verplaatsen van de Franse plaats Limoges naar de kust bij Bordeaux. Dit was de plek waar vanuit alle windstreken de schepen met rum aankwamen waardoor transport naar het binnenland van Frankrijk niet meer noodzakelijk was.

Maak ook kennis met de overige dranken van Negrita Rum. 

Meer informatie
Categorie Dark rum
Inhoud 1 liter
Alcoholpercentage 37%
Merk Negrita
Land Guyana
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Negrita Dark 1LTR
Uw waardering