Wijnadvies nodig? Bel of mail ons gerust!

 

Uw winkelmandje is leeg.

You're currently on:

Olijfolie

Olijfolie online bestellen

Olijfolie ontstaat door het persen van vruchtvlees en de pitten van de olijf. Olijfolie is erg gezond en bevat veel onverzadigd vet. Daarnaast heeft het een hoog gehalte vitamine E. Extra vergine olijfolie (ook wel extra vierge olijfolie genoemd) is de beste en meest verkochte olijfolie ter wereld.

De meeste olijfolie komt uit landen aan de Middellandse Zee. Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk en Griekenland zijn landen waar de meeste olijfolie wordt geproduceerd. Er is gewone, geraffineerde en olijfolie van eerste persing te koop.

Bij olijfolie van de eerste persing (Vierge of Vergine olijfolie) is er sprake van de mechanische methode. Er wordt alleen met druk geperst, er wordt hierbij niets verhit en er zijn geen andere middelen gebruikt. De Extra Vierge olijfolie is een extra olijfolie van eerste persing. Deze olijfolie is van de beste kwaliteit en heeft de meest uitgesproken smaak. Een olijfboom produceert 1 tot 2 liter olijfolie per jaar. Gewone olijfolie en vergine olijfolie zijn geschikt voor bakken en braden. Extra vergine olijfolie wordt niet aanbevolen om te bakken/braden, een groot gedeelte van de smaak gaat na verhitting namelijk verloren. Budgetwijnen.nl heeft naast de betere wijnen ook een selectie gemaakt van de betere olijfolie, waarvan velen zelfs een prijs hebben gewonnen. Bestel snel uw favoriete olijfolie.

Waarom Budgetwijnen.nl

Met Budgetwijnen.nl haalt u eenvoudig en snel de beste wijnen in huis voor een budgetprijs. Alle wijnen zijn speciaal voor u geselecteerd door de beste sommeliers en vinologen en zijn afkomstig van de meest toonaangevende wijnhuizen ter wereld.

Lees meer...

 

veilig betalen

Contact

Tel: +31 (0)85 - 273 75 22   
E-mail: info@budgetwijnen.nl

Winkel/Postadres: Spoorstraat 14 / Postbus 217 7480 AE Haaksbergen

Budgetwijnen.nl is onderdeel van Ready2Shop | Webshops en beschikt over een drank- en horecavergunning