Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Paradiso 1954 Puglia Primitivo

(0 reviews)
Deze rode wijn van het merk Paradiso is afkomstig uit de wijnstreek Puglia in Italie. De Paradiso 1954 Puglia Primitivo is gemaakt uit Primitivo druiven. Het smaakprofiel van deze rode wijn is vol & rond en past perfect bij pizza & pasta en tapas. Deze fles Paradiso 1954 Puglia Primitivo bevat 75 CL, wat ongeveer gelijk staat aan zes glazen wijn. De wijn is te bestellen in een meervoud van 6 flessen.
  • check Wijnland: Italie
  • check Wijnstreek: Puglia
  • check Druivensoort(en): Primitivo
  • check Smaakprofiel: Vol & Rond
  • check Lekker bij: Pizza & Pasta, Tapas
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Paradiso | Paradiso 1954 Puglia Primitivo

Deze rode wijn van het merk Paradiso is afkomstig uit de wijnstreek Puglia in Italie. De Paradiso 1954 Puglia Primitivo is gemaakt uit Primitivo druiven. Het smaakprofiel van deze rode wijn is vol & rond en past perfect bij pizza & pasta en tapas. Deze fles Paradiso 1954 Puglia Primitivo bevat 75 CL en is te bestellen in een meervoud van 6 flessen.

Paradiso

Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle, rode wijnen, gemaakt van druivensoorten als Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Het was Angelo Paradiso die in 1954 Cantine Paradiso oprichtte. Angelo was een van de vele boeren die na de Tweede Wereldoorlog naar Puglia verhuisden. Zijn passie voor het maken van wijn is van generatie op generatie doorgegeven. De wijnmakerij Cantine Paradiso, een familiebedrijf, maakt deel uit van de inspanning die Puglia-wijnen op de kaart heeft gezet.

Wijnen uit Italie

De Paradiso 1954 Puglia Primitivo is afkomstig uit Italie. Italië heeft veel verschillende klimatologische omstandigheden waar druiven kunnen groeien. Er is een klein verschil in temperatuur en regenval tussen het noorden en het zuiden, daarnaast speelt de ligging van de wijngaarden een belangrijke rol bij het bepalen van de kwaliteit van de wijn. Italië is al eeuwenlang een land van onafhankelijke regio's, met elk zijn eigen karakter. In de keuken, in de taal en in de wijnbouw. Desondanks heeft Italië altijd open gestaan voor invloeden van buitenaf, zoals blijkt uit de wijngaarden. Al met al heeft het land een enorme variëteit aan inheemse en internationale druivensoorten.

Wijnstreek Puglia

In de hak van de Italiaanse laars bevindt zich een zeer groot wijnproductie gebied en waarschijnlijk zelfs het grootste wijngebied van heel Italië na de regio Veneto. Puglia is vrij vlak en erg heet. De bodemsamenstelling is zeer gevarieerd. De groeiomstandigheden in het Puglia gebied zijn zo gunstig dat opbrengsten van maar liefst 400 hectoliter wijn per hectare mogelijk zijn. 

Druivensoort

Zoals eerder vernoemd is deze Paradiso 1954 Puglia Primitivo gemaakt uit Primitivo druiven. Hieronder staat meer informatie over deze druivensoort. Deze druif is donker van kleur en kan goed tegen de hitte en droogte. Primitivo dankt overigens zijn naam aan het feit dat deze druif als eerste rijp is ten opzichte van de andere druiven in de wijngaard. De Latijnse benaming voor Primitivo is Primitivus en dit betekent letterlijk vertaald 'de eerste die rijp is', erg toepasselijk dus voor deze druif.

Niet wat u zocht?

Is deze wijn niet wat u zocht? Bekijk dan eens de rest van ons ruime Paradiso wijnen aanbod! Wij verkopen namelijk verschillende soorten rode wijn, witte wijn, rosé wijn, mousserende wijn, alcoholvrije wijn, biologische wijn, port, sherry, en dessertwijn. Kortom, voor ieder wat wils!

Meer informatie
Artikelnummer 2022000306J
Land Italie
Wijnstreek Puglia
Druivensoort Primitivo
Smaakprofiel Vol & Rond
Serveertip Pizza & Pasta, Tapas
Inhoud 75 CL
Productsoort Rode wijn
Merk Paradiso
Jaargang 2022
Extra info jaargang De aangegeven jaargang is onder voorbehoud (indien van toepassing). Wanneer u zeker wilt zijn van een jaargang kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Reviews
Gerelateerde artikelen
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op