Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Peñaflor

1 product
Sorteer op

Peñaflor

Over Peñaflor

Alma Andina is een hoogwaardig wijnmerk dat behoort tot Peñaflor, een vooraanstaand wijnhuis in Argentinië. Het merk heeft een sterke focus op het unieke terroir van de Andes, waarbij de naam Alma Andina - wat 'De Ziel van de Andes' betekent - de essentie van hun wijnbenadering weerspiegelt. Door gebruik te maken van de diverse hoogteverschillen en terroirs van de Andes, creëert Alma Andina een opmerkelijke reeks wijnen die zowel betaalbaar als verrassend van smaak zijn. Van verfrissende en fruitige Chardonnay tot krachtige en robuuste Malbec of Cabernet Sauvignon, biedt Alma Andina een breed scala aan wijnen die de diversiteit van dit buitengewone wijngebied weerspiegelen.

Met de Alma Andina-range richt Peñaflor zich specifiek op de groeiende groep millennials die geïnteresseerd is in wijnen die zowel toegankelijk als van hoge kwaliteit zijn, en bovendien een verhaal te vertellen hebben. Het merk belichaamt de perfecte samensmelting van mens, cultuurhistorie, natuur en smaak - een waar eerbetoon aan de rijke tradities en unieke karakteristieken van de Andes.

Peñaflor is een marktleider in de Argentijnse wijnindustrie, met een opmerkelijk marktaandeel van bijna 30%. Het wijnhuis bezit een uitgestrekt landgoed met meer dan 6000 hectare aan wijngaarden, verspreid over voornamelijk de regio's Mendoza en San Juan. Daarnaast hebben ze ook wijngaarden in de noordelijke regio's van Catamarca en Salta, en zelfs langs de Atlantische kust bij Mar del Plata. Door deze diverse locaties kan Peñaflor profiteren van de unieke klimatologische en geologische omstandigheden, wat resulteert in een breed scala aan druivenrassen en wijnen die de rijke diversiteit van het Argentijnse terroir weerspiegelen.