Pellegrino wijnen uit Sicilie
Pellegrino Marsala Superiore Rubino DOC Uncle Joseph is gemaakt door toevoeging van eau de vie en rijping gedurende minimaal 5 jaar in eiken vaten. Hierdoor ontstaat een mooie robijnrode wijn met aroma's van kersen en pruimen. Cantine Pellegrino is de enige die een bijzonder rode marsala maakt.
Pellegrino Marsala Superiore Riverva DOP is een wijn met intense hints van gedroogd fruit, sinaasappelschil, vanille en honing.
Pellegrino Marsala Superiore DOP Oro Dolce is een marsala met een lichte vanille toets, hinten van honing, gedroogde abrikozen en vijgen in de neus. De smaak is zoet, warm en vol met een lange afdronk.
Pellegrino Tripudium Rosso komt uit de beste wijngaarden van de familie Pellegrino, rondom de stad Marsala. Hier heerst een typisch mediterraans klimaat, milde winters, weinig regen en hete winderige zomers. De druiven worden begin september geoogst. De vinificatie gebeurt in temperatuur gecontroleerde RVS tanks. Na de vinificatie ondergaat de wijn een opvoeding van 12 maanden in eikenhouten vaten, waarna hij aansluitend nog rust op RVS tanks. De wijn heeft een granaatrode kleur. In de geur de intense aroma's van pruimen, bramen en kersen met delicate tonen van eucalyptus. In de mond is de wijn aanhoudend en mooi rond met smaken van de pruim en braam en tonen van balsamico en rozemarijn.
Pellegrino Traimari Frizzante komt van het prachtige mediterrane eiland Sicilië in de Middellandse Zee, waar ze zachte winters hebben met weinig regen. De zomers zijn erg heet en winderig. Deze witte wijn is gemaakt van diverse autochtone Siciliaanse druivenrassen die van kalkrijke en zandige bodems komen. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 10 tot 150 meter boven zeeniveau in de omgeving van Petrosino en Mazara del Vallo in de provincie Trapani. De kleur van de wijn is helder strogeel. In de geur intense en plezierige aanhoudende aroma's van jasmijn, sinaasappelbloesem en citrus. In de mond heerlijk fris mousserend met subtiele smaken van citrus en perzik.
Pellegrino is een echt familiebedrijf dat vanaf medio 1800 al wijn maakt op Sicilië. Inmiddels heeft de zevende generatie de dagelijkse leiding. Heel bijzonder is dat Pellegrino ook op de hellingen van de vulkaan Etna druiven verbouwd, met name Nerello Mascalese en Nerello Capuccio. De druiven worden in oktober geoogst, wat best laat is voor Zuid-Italië. Maak ook kennis met de bijzondere wijnen van de vulkaan Etna: Een ware ontdekking!