Wijnadvies nodig? Bel of mail ons gerust!

 

Uw winkelmandje is leeg.

You're currently on:

You're currently on:

Perle de Roseline Rosé

Perle de Roseline Rosé

Normale prijs € 12,80

Budgetprijs € 12,25

  • Koop 6 voor € 11,50 per fles   
    • Reward Points Door dit product aan te schaffen spaart u 12 Budgetzegels

SNEL OVERZICHT

Zalmkleurige, levendige rose. Lichte tonen van rood fruit en heerlijke aroma’s van citrus en verse rozen uit de Provence. De wijn heeft een mooie balans en is een ideale rosé. Heerlijk om zo van te genieten als apertief of in combinatie met salades en lichte gerechten met vis of gevogelte. Jong drinken.
Wat een topservice bij dit bedrijf!
Naast je bestelling ontvang je zelfs een leuke attentie, nog nooit meegemaakt.

Joice Voskamp - Amersfoort

Details

Vandaag de dag bestaat Château Sainte Roseline uit 108 hectare land, waar 11 verschillende druivenrassen groeien. Traditionele wijnstokken worden gebruikt, met respect voor de natuurlijke, lokale elementen en de complexiteit van de diverse druivensoorten. Het Château is zeer begaan met het milieu. Om flora en fauna te behouden en de bodem gezond te houden gebruikt men speciale technieken. De nadruk ligt op het ploegen van de aarde en het beheren van grasgebieden naast de wijnstokken. Het zonlicht wordt maximaal benut.

Druivensoort(en)

Grenache, Cinsault en Syrah. Om een typische wijn uit de Provence te creëren, worden traditionele druiven uit de streek gebruikt.

Vinificatie

De druiven worden geoogst vanaf eind augustus tot eind september en de druivensoorten worden apart gevinifieerd. Het persen van de druiven vindt pneumatisch plaats, met stikstof om te voorkomen dat teveel tannine wordt onttrokken aan de druiven. Het sap wordt overgeheveld voor de fermentatie. Dat duurt 10 tot 14 dagen op een temperatuur van 18 graden. Vervolgens wordt de wijn ontdaan van het droesem en gekoeld om malolactische fermentatie tegen te gaan en een mooie, zuivere wijn te krijgen.

Proefnotities

Zalmkleurige, levendige rose. Lichte tonen van rood fruit en heerlijke aroma’s van citrus en verse rozen uit de Provence. De wijn heeft een mooie balans en is een ideale rosé.

Eten & Drinken

Heerlijk om zo van te genieten als apertief of in combinatie met salades en lichte gerechten met vis of gevogelte. Jong drinken.

Bijzonderheden

Château Sainte Roseline heeft een historie die teruggaat tot de tiende eeuw. Het was de kluizenaar Robaud die het landgoed oprichtte en besloot zich hier te vestigen, getrokken door de rust en schoonheid van de omgeving. In de 14e eeuw werd Château Sainte Roseline door Paus van Avignon Jean XXII omgedoopt tot wijndomein. Het was al een voorname locatie, maar door de bijzonder hoge kwaliteit wijnbouw en door de gunstige ligging van de wijngaarden, werd het domein in 1955 bekroond met Cru Classé. In de tussentijd heeft Château Sainte Roseline vele eigenaars gekend. De huidige eigenaar Bernard Teillaud nam in 1994 het lot van het landgoed in handen met het voornemen er een vooraanstaand wijnbedrijf van te maken en een artistiek centrum.

Aanvullende Informatie

Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Provence
Jaar 2013
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud 75 cl.
Spijscombinatie Gevogelte, Salades, Vis
Drinkmoment(en) Aperitief, Diner, Ieder moment, Iets te vieren, Op het terras

Waarom Budgetwijnen.nl

Met Budgetwijnen.nl haalt u eenvoudig en snel de beste wijnen in huis voor een budgetprijs. Alle wijnen zijn speciaal voor u geselecteerd door de beste sommeliers en vinologen en zijn afkomstig van de meest toonaangevende wijnhuizen ter wereld.

Lees meer...

 

veilig betalen

Contact

Tel: +31 (0)85 - 273 75 22   
E-mail: info@budgetwijnen.nl

Winkel/Postadres: Eibergsestraat 4 / Postbus 217 7480 AE Haaksbergen

Budgetwijnen.nl is onderdeel van Ready2Shop | Webshops en beschikt over een drank- en horecavergunning