Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Pirovano

8 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 8,25 Normale prijs € 9,50
Speciale prijs € 6,45 Normale prijs € 7,40
Speciale prijs € 5,95 Normale prijs € 6,85
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 9,15
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 9,15
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 9,15
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 9,15
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45

Pirovano

Over Pirovano

In het jaar 1850 nam Amadio Pirovano een moedige beslissing: hij verliet zijn werk als schoenmaker om zijn passie voor wijn na te jagen. Samen met zijn zoons Constantino en Antonio opende hij een restaurant waar lokale wijnen werden geserveerd. Het succes van deze onverwachte wending leidde uiteindelijk in 1910 tot de oprichting van een bescheiden wijnbedrijf. Wat ooit klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een groot en gerenommeerd bedrijf dat een uitgebreide selectie wijnen produceert afkomstig uit verschillende Italiaanse wijngebieden, waaronder Veneto, Abruzzen, De Marken, Apulië en Sardinië. Naast de productie van stille wijnen staat Pirovano ook bekend om de productie van kwalitatieve 'spumanti' onder de naam Casa Coller.

Tegenwoordig werkt Pirovano samen met meer dan 80 kleine wijnhuizen. Voor elk gebied wordt zorgvuldig samengewerkt met wijnhuizen die de typische lokale stijl kunnen vertegenwoordigen en hoogwaardige kwaliteit kunnen leveren. Duurzaamheid en respect voor de lokale omgeving hebben een belangrijke plaats binnen de filosofie van Pirovano. Het bedrijf streeft ernaar om wijnen te produceren die niet alleen de kenmerken van hun herkomstgebied weerspiegelen, maar ook bijdragen aan het behoud van de natuurlijke omgeving waarin de druiven groeien.

Het hoofdkantoor en het eigen wijnhuis van Pirovano bevinden zich in het prachtige wijngebied Oltrepo Pavese. Het bedrijf blijft nog steeds in handen van de familie Pirovano, waarbij de derde generatie, Enzo en Beatrice, actief betrokken is bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Met hun toewijding en passie zetten zij de tradities voort en streven ze ernaar om de reputatie van Pirovano als producent van hoogwaardige Italiaanse wijnen voortdurend te versterken.

De Pirovano Montepulciano d'Abruzzo

De Pirovano Montepulciano d'Abruzzo is een karaktervolle rode wijn afkomstig uit de prachtige wijnstreek Abruzzo in Italië. Met trots presenteert het merk Pirovano deze wijn, die vervaardigd is uit zorgvuldig geselecteerde Montepulciano druiven. De wijn belichaamt de unieke kenmerken van het terroir en de druivensoort, en staat bekend om zijn volle en ronde smaakprofiel.

De Pirovano Montepulciano d'Abruzzo is een uitstekende keuze bij gerechten met rood vlees en wit vlees. De robuuste structuur en het harmonieuze karakter van de wijn vullen perfect de smaken van gegrild vlees, stoofschotels en gevogelte aan. Elke fles Pirovano Montepulciano d'Abruzzo heeft een inhoud van 75 CL, wat overeenkomt met ongeveer zes glazen wijn. Om ervoor te zorgen dat u altijd kunt genieten van deze heerlijke wijn, is het mogelijk om de flessen te bestellen in een meervoud van zes.

De wijnstreek Abruzzo staat bekend om zijn vruchtbare gronden en gunstige klimaat, wat resulteert in wijnen van hoge kwaliteit. Pirovano heeft met de Montepulciano d'Abruzzo een uitmuntende expressie van het terroir weten te creëren. De druiven worden met zorg geoogst en met traditionele technieken verwerkt tot een wijn die het beste van Abruzzo weerspiegelt. Het is een ware representatie van vakmanschap en passie voor wijn.