Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Kopke Port Colheita 2001

(0 reviews)
Een hele sterke port met veel smaak die hij heeft gekregen door de lange hout lagering. In de smaak zijn de colheita's vol, donker, rijp en uitermate zacht. Een Colheita port is net als een Vintage port van een enkel oogstjaar gemaakt met als grote verschil dat deze ports minimaal 8 jaar rijpen in eikenhouten vaten.
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

De geschiedenis van Kopke Port begint in 1638. In dat jaar start Cristiano Kopke met het verhandelen van Portugese goederen, waaronder wijn. Kopke is aldus het oudste handelshuis van portwijnen. Sinds 1953 is The House of Kopke eigendom van de Portugese familie Barros. Tot op de dag van vandaag heeft Kopke niets van zijn glans verloren. Een groot deel van de beste Kopke ports is afkomstig van de Quinta S. Luiz, op de linker oever van de Douro, in het hart van de portstreek. Hier zijn de omstandigheden ideaal voor de productie van excellente ports. Dit geldt voor de volfruitige ruby of fraai gerijpte tawny evenzeer als voor de fantastische 'jaargangsports' vintage, colheita en late bottled vintage. Elk jaar ontvangt Kopke voor zijn ports tal van onderscheidingen. Net als sherry en madeira is ook port een zogenaamde 'versterkte' wijn. Door halverwege de gisting wijnalcohol toe te voegen stopt de gisting en blijven natuurlijke suikers in de wijn achter. Deze geven port zijn delicate zoete smaak. Vervolgens laat men de wijn, die dan port is geworden, langdurig rijpen in grote houten vaten. Afhankelijk van rijpingsduur en moment van bottelen onderscheidt men verschillende soorten, zoals vintage, colheita en late bottled vintage.

Een Colheita port is net als een Vintage port van een enkel oogstjaar gemaakt met als grote verschil dat deze ports minimaal 8 jaar rijpen in eikenhouten vaten. Vaak rijpen ze zelfs veel langer dan de minimale 8 jaar. De meeste producenten vermelden dan ook naast het oogstjaar ook het jaar van bottelen op de fles. Deze ports behoren tot de tawnytypes en ontwikkelen zich nauwelijks verder op fles al zijn ze wel nog vele jaren te bewaren.

Een hele sterke port met veel smaak die hij heeft gekregen door de lange hout lagering. In de smaak zijn de colheita's vol, donker, rijp en uitermate zacht.

Meer informatie
Artikelnummer 1501037A
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op