Wijnadvies nodig? Bel of mail ons gerust!

 

Uw winkelmandje is leeg.

You're currently on:

Voordelige wijnen uit de Cotes du Rhone

De Côtes du Rhône (Rhône Vallei) is een lang en smal gebied dat zich uitstrekt langs de oevers van de Rhône. De streek begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt 200 kilometer verderop, iets ten zuiden van de stad Avignon. Het klimaat is er warm en zonnig, en gelijkmatiger dan in de andere Franse wijnstreken. De bodem is grindachtig, voornamelijk uit graniet. Meer dan 80% van de Côtes du Rhône wijnen is rood. De tijd dat Rhônewijnen alleen maar goedbedoelde slobberwijnen waren die vroeg gedronken moesten worden ligt wel achter ons. Goede Rhône wijnen zijn in het algemeen vol, robuust, stevig in alcoholgehalte en uitstekend passend bij dagelijkse maaltijden, kipschotels en milde kaassoorten.

De Rhône laat zich opdelen in de noordelijke en zuidelijke wijngaarden. In het noorden is er de Côte Rôtie waarvan de productie wordt gedomineerd door twee druivensoorten: Viognier en Syrah. De wijnen van de Côte Rôtie worden beschouwd als de beste Côtes du Rhône. Daarnaast vindt men er L'Hermitage. De helling van l'Hermitage domineert het stadje Tain l'Hermitage. In de zuidelijke wijngaarden, waar 80% van de Côtes du Rhône wijnen wordt geproduceerd, vinden we de Châteauneuf-du-Pape: de beroemdste Côtes du Rhône wijn. Ook liggen hier de appellations Côtes du Rhône en Côtes du Rhône Village.

Er zijn geen producten die aan uw selectie voldoen.

Waarom Budgetwijnen.nl

Met Budgetwijnen.nl haalt u eenvoudig en snel de beste wijnen in huis voor een budgetprijs. Alle wijnen zijn speciaal voor u geselecteerd door de beste sommeliers en vinologen en zijn afkomstig van de meest toonaangevende wijnhuizen ter wereld.

Lees meer...

 

veilig betalen

Contact

Tel: +31 (0)85 - 273 75 22   
E-mail: info@budgetwijnen.nl

Winkel/Postadres: Spoorstraat 14 / Postbus 217 7480 AE Haaksbergen

Budgetwijnen.nl is onderdeel van Ready2Shop | Webshops en beschikt over een drank- en horecavergunning