Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Roberto Sarotto

8 producten
Sorteer op

Roberto Sarotto

Een familie wijnhuis: Roberto Sarotto

Roberto Sarotto - een familie wijnmakerij met een rijke geschiedenis en een passie voor het produceren van hoogwaardige wijnen. Het is gelegen in het pittoreske Piemonte, een regio in het noordwesten van Italië, en omringd door maar liefst 50 hectare aan prachtige wijngaarden. De wijnmakerij beschikt over enkele van de beste wijnbouwgebieden, waaronder Barolo, Barbaresco, Neviglie en Gavi.

Roberto Sarotto zelf is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de wijngaard, van het werk in de wijngaarden tot de wijnbereiding in de kelder. Zijn vrouw Aurora neemt voornamelijk het kantoorwerk op zich, terwijl zijn ouders ook nog steeds actief zijn in de wijngaarden als onderdeel van het familiebedrijf.

Het wijnhuis hecht veel waarde aan traditie, maar schuwt ook vernieuwing niet. In de wijnsector wordt Roberto Sarotto gezien als een van de lokale pioniers. Het bedrijf combineert traditionele teeltmethoden met moderne mechanisatie en blijft altijd open staan voor nieuwe ontwikkelingen.

De filosofie van Roberto Sarotto is simpel maar doeltreffend: de hoogste prioriteit ligt bij het onderhoud en de verzorging van de wijngaarden. Het team besteedt veel tijd, aandacht en zorg aan de wijngaarden, omdat Roberto ervan overtuigd is dat goede wijn in de wijngaard groeit en zich in de kelder ontwikkelt. Deze passie en toewijding zijn duidelijk terug te vinden in de kwaliteit van hun wijnen.