Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Rocca e Figli

9 producten
Sorteer op

Rocca e Figli

Over Rocca e Figli

Francesco Rocca, een gepassioneerde wijnhandelaar, legde aan het einde van de 19e eeuw de basis voor de prachtige wijnen van Angelo Rocca & Figli. Het was echter pas in 1936 dat zijn zoon Angelo de beslissing nam om zelf wijnen te gaan produceren en een kelder te bouwen in het prachtige Nardò, gelegen in Apulië. Het duurde niet lang voordat het Rocca-label bekend werd bij wijnliefhebbers en in de jaren '60 werd de eerste bottellijn aangekocht.

Tegenwoordig wordt de familiebusiness geleid door Ernesto Rocca, kleinzoon van de oprichter, samen met zijn zoons Paolo, Marco, Luca en Matteo. Ze hebben elk hun eigen verantwoordelijkheden en samen delen ze de passie voor het produceren van hoogwaardige wijnen. Naast wijn produceren ze ook paarden in hun eigen paardenfokkerij.

Angelo Rocca & Figli produceert wijnen van verschillende denominaties zoals DOC, DOCG en IGT. De druiven komen van verschillende wijngaarden, waarbij de meest prestigieuze gebieden worden geselecteerd voor de productie van wijnen met verschillende merknamen, labels en verpakkingen. Het nieuwe hoofdkantoor is modern en functioneel en beschikt over een ondergrondse kelder van maar liefst 5000m². Hier kunnen de wijnen onder ideale omstandigheden van temperatuur en vochtigheidsgraad verfijnen en volledig tot hun recht komen. Met hun toewijding en vakmanschap blijft Angelo Rocca & Figli zich onderscheiden in de wijnindustrie en bieden ze wijnliefhebbers keer op keer een onvergetelijke ervaring. Wij van budgetwijnen.nl bieden dit merk met trots aan u aan.