Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

New South Wales

2 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 7,45 Normale prijs € 8,65
Speciale prijs € 6,35 Normale prijs € 7,30

Rode wijn uit New South Wales kopen

Wilt u rode wijn uit New South Wales kopen? Bekijk dan ons prachtige assortiment van de beste en lekkerste rode wijn uit New South Wales, Australië.

Rode wijn uit New South Wales bestellen

Bij Budgetwijnen kunt u rode wijn uit New South Wales bestellen tegen zeer scherpe prijzen. Wij volgen de landelijke trends op de voet en hebben goede contacten met onze leveranciers. Hierdoor kunnen wij rode wijn uit New South Wales zeer scherp inkopen. Uiteraard profiteert u als klant hiervan mee. Daarnaast hanteren wij tevens staffelprijzen waarmee uw voordeel nog verder kan oplopen.

Kenmerken rode wijn uit New South Wales

Eén van de kenmerken van rode wijn uit New South Wales is dat deze deelstaat van Australië vooral bekend staat om het historische wijngebied Hunter Valley. Dit ligt 130km ten noorden van Sydney. De oorsprong van de wijnbouw gaat terug naar de 18e eeuw en daarnaast is Australië een ‘Nieuw Wijnland’. Al in 1788 werden de eerste wijnstokken verbouwd rondom Sydney. Echter was de grond te rijk en het klimaat te vochtig. Later in de 19e eeuw kwam er een wijnproducent met meer ‘ervaring’ en dat zorgde voor een commerciële vooruitgang. Hunter Valley was dan ook één van de eerste wijnbouwgebieden van Australië en tevens de meest noordelijke van het land. In vergelijking tot Europese wijnmakers kennen Australische wijnmakers minder regels. Aangezien de meeste wijn vanuit Australië geëxporteerd wordt naar Europa zijn er de zogenaamde 85% regels. Dit houdt in dat minstens 85% van de wijn uit het gebied moet komen dat uit het betreffende gebied komt, dat dit zelfde percentage van de wijn van het jaartal moet zijn dat op het etiket vermeld staat en dat 85% van de wijn gemaakt moet zijn van het druivenras dat op het etiket staat.