Rode wijn uit Zuid-Australië

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rode wijn uit Zuid-Australië kopen

Wilt u rode wijn uit Zuid-Australië kopen? Dan bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres! Zuid-Australië is erg geschikt voor het verbouwen van rode wijn. Bekijk ons aanbod en bestel uw favoriete rode wijn eenvoudig en voordelig. Tevens maken wij gebruik van staffelkortingen die tot interessante kortingen kunnen oplopen.

Rode wijn uit Zuid-Australië bestellen

Rode wijn uit Zuid-Australië bestellen doet u gemakkelijk en voordelig online via www.budgetwijnen.nl. U bespaart geld en tijd want u hoeft er het huis niet eens voor uit. Bekijk bijvoorbeeld de topwijnen van Penfolds. Dit prachtige wijnbedrijf is opgericht in 1844 door de Engelsman Christopher Rawson die naar Australië emigreerde.

Kenmerken rode wijn uit Zuid-Australië

Eén van de kenmerken van rode wijn uit Zuid-Australië is dat de wijnbouw van Australië (60% van het totaal van Australië) geconcentreerd is rond de stad Adelaide. De belangrijkste districten zijn Barossa Valley, Clare-Watervale, Coonawarra, Longhorne Creek, Murray Valley en Southern Vales. Maar liefst 60% van de wijn uit Australië wordt wereldwijd geëxporteerd, bestaande uit fruitige en karaktervolle wijnen. Voornamelijk zijn het de Cabernet Sauvignon en Shiraz druiven die hier verbouwd worden. Deze druivensoorten gedijen dan ook uitstekend bij dit warme en zwoele klimaat. De wijngaarden van Zuid-Australië bestaan voornamelijk uit struikachtige heuvelruggen en groene vlaktes. Het klimaat is droog en warm in de zomer en nat en koel in de winter. Vanwege de vele uren zonneschijn in Zuid-Australië ontwikkelen de druiven veel suiker. Hierdoor bevatten veel Australische wijnen een hoog alcoholpercentage. Daarnaast is rode wijn uit Zuid-Australië erg in trek bij veel wijnmakers vanwege de uiterst vruchtbare grond en de bijzondere terroirs met hun unieke eigenschappen. Hierdoor is er de laatste jaren een enorme groei ontstaan in het productieproces bij diverse wijnmakers van hoogwaardige kwaliteit. Kernpunten hierin zijn duurzaam produceren met de nieuwste wijntechnieken.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken