Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Corsica

1 product
Sorteer op

Rode wijn uit Corsica kopen

De lekkerste rode wijn uit Corsica vindt u bij Budgetwijnen. De rode wijnen uit Corsica worden al sinds de oudheid geproduceerd. Op het eiland was de wijnbouw in de 19e eeuw dan ook de grootste branche waarin de Corsicanen werkzaam waren.

Druivensoorten op Corsica

Met warme dagen, koele nachten en soms een regenbui heeft het zonnige eiland Corsica een perfect klimaat voor het maken van Rode wijn. De rode wijn neemt met 50% het belangrijkste deel van de wijn productie voor zijn rekening. Corsica kent 3 lokale druivensoorten namelijk sciaccarellu, nielluccio en vermentinu. Deze druiven zijn in de loop van de tijd gecombineerd met soorten van het vasteland die goed groeien op het eiland.

De lekkerste rode wijn uit Corsica

Dé distilleerderij van het eiland is Terra Antica. Zij oogsten de druiven vaak in de nacht zodat vroegtijdige oxidatie voorkomen kan worden. De Terra Antica Merlot Niellucciu wordt hier ook gemaakt en is een schitterende dieprode wijn uit Corsica. De wijn is gemaakt met twee soorten druiven namelijk: de Merlot en de Nielluci druif. Deze samenstelling zorgt voor een prachtige, ronde en zachte wijn vol met smaak. Een echte aanrader voor de fijnproever.