Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Griekenland

4 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 7,95
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 7,95
Speciale prijs € 8,90 Normale prijs € 9,95

De geschiedenis van Griekse wijn

Aan de Grieken hebben we veel te danken wat betreft de wijnbouw. De geschiedenis van Griekse wijn bestaat al meer dan 3000 jaar geleden. Men bedreef toen al de edele kunst van het wijn maken. De Grieken leerden tal van andere volkeren rond het Middellandse Zeegebied wijn te verbouwen. Tot voor kort deden de Grieken nauwelijks mee aan de wijnrevolutie in Zuid-Europa, maar Griekenland is de achterstand behoorlijk aan het inhalen. Dit is vergelijkbaar met voorheen Portugal, Zuid-Frankrijk en Zuid-Italië waarbij het vooral ging om een merkwaardige lusteloze industrie die meer op kwantiteit gericht was dan op kwaliteit.

De beste Griekse zoete rode wijn

De beste Griekse zoete rode wijn is misschien wel de Tsantali Imiglykos rood. Dit is een halfzoete wijn met een zeer verrassende afdronk. Liefhebbers van Griekse zoete rode wijnen zijn gek op Imiglykos vanwege de smaak en het aangename zoetgehalte. Wijnhuis Tsantali is de grootste wijnproducent van Griekenland en is beroemd geworden door het gebruiken van diverse variëteiten van verschillende druiven.

Griekse rode wijn kopen

Amytheon en Naoussa zijn gebieden in het noorden van Griekenland en zijn vooral bekend om hun levendige rode wijnen die worden gemaakt van het druivenras Xynomavron. Van deze druif worden deels ook rode mousserende wijnen gemaakt. Met name de krachtige Naoussa behoort tot de betere kwaliteitswijnen van het land. Rapsani is een wijngebied op de hellingen van het Olympusgebergte. Het biedt hoofdzakelijk rode wijnen die licht van kleur zijn en een elegant bouquet hebben. De wijnbouw stamt er uit de antieke tijd en er wordt gebruik gemaakt van de druivenrassen: Xynomavron, Krassato en Stavroton. Griekse rode wijn kopen doet u voordelig bij Budgetwijnen.