Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Makedonikos

1 product
Sorteer op

Rode wijn uit Makedonikos

Rode wijn uit Makedonikos kopen

Wilt u rode wijn uit Makedonikos kopen? Kijk dan op onze website van www.budgetwijnen.nl. Neem bijvoorbeeld de wijnen van Tsantali Imiglykos. Dit is één van de oudste wijnfamilies uit Griekenland. De geschiedenis van dit wijnhuis gaat zelfs 125 jaar terug. Dit wijnhuis is dan ook wereldwijd beroemd en staat bekend om de kwalitatief hoogwaardige wijnen.

Rode wijn uit Makedonikos bestellen

Indien u rode wijn uit Makedonikos wilt bestellen bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. Wij hebben alleen de beste kwaliteit aan rode wijn uit Makedonikos tegen zeer scherpe prijzen. Dankzij de goede band met onze leveranciers en het op de voet volgen van landelijke trends en ontwikkelingen zijn wij in staat tegen zeer scherpe prijzen rode wijn uit Makedonikos in te kopen en daar pakt u het voordeel van.

Kenmerken rode wijn uit Makedonikos

Eén van de kenmerken van rode wijn uit Makedonikos is dat de Grieken al meer dan 3000 jaar geleden zijn begonnen met het wijn maken. De Grieken leerden tal van andere volkeren rond het Middellandse Zeegebied wijn te verbouwen. Tot voor kort was de wijnbouw in Griekenland zeer traditioneel ingesteld. Echter is er de laatste decennia veel geïnvesteerd in modernisering en vinificatie. Een belangrijk deel van de Griekse wijnbouw is in handen van kleine bedrijfjes. De wijnen die zij produceren zijn voornamelijk van plaatselijk of regionaal belang. Daarnaast zijn er tevens enkele zeer moderne en grote bedrijven die aanzienlijke delen van hun productie exporteren. Deze grotere bedrijven hebben de expertise van buitenlandse deskundigen ingeroepen en hierdoor is de export van Griekse wijn behoorlijk toegenomen. De wijnbouw in Griekenland is zeer verspreid en dit heeft tot gevolg dat de bodemsamenstelling zeer gevarieerd is. Daarnaast kent Griekenland een groot aantal (zelfs het merendeel) aan inheemse druivenrassen. Echter is de smaak van de inheemse druiven nogal afwijkend van wat men gewend is van wijnen uit onder andere Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal.