Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Hongarije

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hongaarse rode wijn bestellen

Hongarije als wijnland is niet het eerste wat bij ons opkomt over het algemeen, maar de Hongaren houden echt van lekker eten en drinken. Hongarije is zelfs één van de meest veelzijdige wijnlanden van Europa. Hierbij hebben we het over een grote verscheidenheid aan wijnen, van witte, zoete tot krachtige rode wijnen. Hongaarse rode wijn bestellen doet u voordelig en gemakkelijk bij Budgetwijnen.

De unieke smaken van rode wijn uit Hongarije

Van de wijnen die in Hongarije worden geproduceerd is het overgrote deel wit, zo’n twee derde van de wijnen. Rode Hongaarse wijn is dus in de minderheid. In Hongarije kent men enkele inheemse blauwe druivenrassen zoals de Kadarka, de Kékporto en de Kékfrancos druif. Dit bepaalt de unieke smaken van rode wijn uit Hongarije. Daarnaast zijn er ook vele variëteiten, zoals de Merlot, Cabernet Franc, Pinot Noir en Cabernet Sauvignon als we spreken over rode wijnen uit Hongarije.

Wijngebieden in Hongarije

Hongarije heeft een echt landklimaat en heeft winters die erg koud zijn (soms zelfs -30˚C) en zomers die heel warm kunnen zijn (meer dan 40˚C). In het voorjaar valt er voldoende regen en in de herfst zijn er nog voldoende zonuren om de druiven goed te kunnen laten rijpen. Hongarije is zowel kwantitatief als kwalitatief een wijnland van betekenis. De Hongaarse wijnbouw is al zeer oud. Toen de Romeinen in hun veroveringsdrift ook dit land bezetten, troffen zij er al een uitgebreide wijncultuur aan met diverse wijngebieden in Hongarije. Het land is gelegen in Centraal-Europa, ver verwijderd van zee. Wel ligt in dit land Europa’s grootste meer, het Balatonmeer, dat zijn invloed op het klimaat uitoefent. Hongarije is in het westen, noorden en oosten omgeven door bergen, terwijl het meer centrale deel van het land overwegend vlak is. Klimatologisch is Hongarije bij uitstek geschikt voor de teelt van druiven. De bodemgesteldheid is zeer gevarieerd. Zeer hoge bergen heeft het land nauwelijks, alleen in het noordoosten vindt men het Matragebergte met toppen boven de 1000 meter.