Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Nederland

1 product
Sorteer op
Speciale prijs € 18,95 Normale prijs € 22,95

Wist u dat rode wijn uit Nederland enorm lekker is?

Wist u dat rode wijn uit Nederland enorm lekker is? Nederland is op wijnbouwgebied wat modern heet: ‘terug van weggeweest’. Wijnbouw is in ons land een zeer oud bedrijf. In de middeleeuwen werd de wijnstok in Zuid-Limburg vrij algemeen en ook in de provincies ten noorden daarvan geplant. Er moeten duizenden hectare beplant zijn geweest, maar de wijnbouw is echter vrijwel geheel verdwenen. Dit had onder meer te maken met de urbanisatie en doordat er meer lucratieve vormen van landbouw voor in de plaats kwamen. De wijnstok heeft het in ons klimaat niet gemakkelijk, want we bevinden ons erg noordelijk, wat over het algemeen gezien wordt als boven de klimatologische wijnbouwgrens. Echter bevinden zich in ons land diverse wijngaardjes, voornamelijk in Zuid-Limburg, aangezien hier het gunstigste klimaat heerst en men beschikt over hellingen. De meeste hiervan worden onderhouden door hobbyisten. Echter is er één professioneel bedrijf dat er qua omvang en ook qua kwaliteit tussenuit springt en dat is de Apostelhoeve op de Louwberg aan het Jekerdal, direct onder Maastricht. Deze schitterende hof boerderij dateert al van sinds de 15e eeuw.

Wat is de beste Nederlandse rode wijn?

Wat is de beste Nederlandse rode wijn? De beste Nederlandse rode wijn komt uit Twente en dat is Twente Wijn Regent. Dit is een cuvée van de Pinotin-druif, de Cabertin (dit zijn Zwitserse kruisingen van de Cabernet Sauvignon) en Regent. Deze heerlijke Nederlandse rode wijn is afkomstig uit het Twentse Bentelo. Wijnhuis Hof van Twente biedt naast het verbouwen van wijn ook een dagbesteding als zorgboerderij. Dit is een mooie combinatie om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn en de beste Nederlandse rode wijn te maken. Deze volle kruidige wijn bevat zachte vanille tonen. Dit komt door de 10 maanden houtrijping.

Nederlandse rode wijn voordelig kopen bij Budgetwijnen

Nederlandse rode wijn koopt u voordelig bij Budgetwijnen. Wij bieden de beste kwaliteit rode wijnen aan uit Nederland, tegen de scherpste prijs. Mocht u nog niet eerder een Nederlandse rode wijn geprobeerd hebben, is het echt een aanrader!