Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Roemenie

6 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 8,20 Normale prijs € 9,45
Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 10,30
Speciale prijs € 5,50 Normale prijs € 6,35
Speciale prijs € 5,50 Normale prijs € 6,35
Speciale prijs € 5,50 Normale prijs € 6,35

Rode wijn uit Roemenië bestellen

Bij het bestellen van rode wijn denkt u wellicht niet meteen aan een Roemeense rode wijn. Echter wordt er toch al eeuwenlang wijn verbouwd in Roemenië. Er is de laatste jaren flink geïnvesteerd en gemoderniseerd in de Roemeense wijnbouw, waardoor de kwaliteit van wijnen uit Roemenië steeds beter is geworden.

Roemenië heeft één van de grootste druivenproducties van Europa

Roemenië heeft een enorme druivenproductie, zo groot, dat dit zelfs één van de grootste van Europa is. De Roemeense wijngaarden liggen verspreid over het land, waarbij de rode wijnen uit het Zuiden komen. De wijngaarden die zo’n 600 hectaren groot zijn, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. Dankzij nauwe betrekkingen met Frankrijk zijn hierbij de Cabernet Sauvignon en de Merlot op grote schaal aangeplant.

Roemeense rode wijn, voor de avontuurlijke wijndrinker

Het meest interessant voor de avontuurlijke wijndrinker zijn wijnen van inheemse Roemeense druiven met exotische namen als Fetească Regală, Fetească Albă, Şarbă, Graša de Cotnari, Babeašca Neagra, Negru de Drăgăşani, Novac en Fetească Neagră. Budgetwijnen heeft dan ook een divers aanbod van Roemeense rode wijnen. Denk hierbij aan de wijnen van Calusari, met diverse smaken; van vol & rond tot licht & soepel. Roemeense rode wijn bestelt u dan ook eenvoudig, voordelig en snel bij budgetwijnen.nl.