Spaanse rode wijn

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 260

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 260

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De geschiedenis van Spaanse rode wijn

Spanje is een land met een rijke wijncultuur en geschiedenis wat betreft rode wijnen. De geschiedenis van Spaanse rode wijn is al ruim 3000 jaar oud. Tussen 711 tot 1492 na Christus werd Spanje overheerst door de islamitische Moren, die het land bijna 800 jaar bezet hebben. Omdat volgens de Islam verboden is, werd de wijnbouw heel beperkt stiekem voortgezet. Toen vervolgens de Moren verdreven waren bloeide de wijnbouw ook heel snel weer op in Spanje.

Wat is de beste rode wijn uit Spanje?

Wat is de beste rode wijn uit Spanje? Rode wijn uit Spanje is erg geliefd bij veel wijnliefhebbers. Maar wat maakt de Spaanse wijn nu zo goed? Er zijn inheemse Spaanse druiven zoals de Tempranillo, Garnacha en de Monastrell. De Monastrell wordt vaak gemengd met andere druiven zoals de Syrah en de Garnacha. De Tempranillo is misschien wel één van de bekendste druivenrassen voor Spaanse rode wijn. Deze druif vormt de basis voor vele Spaanse Rioja’s. Rioja is een typische Spaanse rode wijn afkomstig uit het Noorden van Spanje. Dit gebied heeft de status DOCa ‘Denominación de Origen Calificada). Rioja wijnen worden wereldwijd omschreven als de beste wijnen ter wereld.

Voordelig Spaanse rode wijn bestellen bij Budgetwijnen

Voordelig Spaanse rode wijn bestellen is eenvoudig bij Budgetwijnen.nl. Wij bieden een kwalitatief hoogwaardig assortiment van de beste wijnen voor scherpe prijzen. Daarnaast zijn wij de voordeligste online wijnhandel van de Benelux. Omdat wij zowel op de zakelijke als op de particuliere markt actief zijn, kunnen wij interessant inkopen om zo een hoogwaardige kwaliteit voor mooie prijs te kunnen aanbieden.

Hoe weet u welke Spaanse rode wijn lekker is?

Qua oppervlakte is Spanje het grootste wijnland ter wereld en het grootste wijngebied ter wereld is in Spanje te vinden. Hoe weet u welke Spaanse rode wijn lekker is? Wat nu een lekkere rode wijn is heeft alles te maken met persoonlijke smaak en voorkeur. In Spanje wordt over het algemeen uitgegaan van vier degradaties: Jóven (jonge wijnen), Crianza (op fust gerijpt), Reserva (minimaal 2 jaar gerijpt) en Gran Reserva (minimaal 5 jaar gerijpt). Nu is het niet perse zo dat oude wijnen beter zijn dan jonge wijnen. Juist is het zo dat de laatste jaren de jonge wijnen winnen aan populariteit. Over smaak valt dus niet te twisten!

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken