Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Almansa

1 product
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Speciale prijs € 8,19
Normale prijs € 9,40

De kenmerken van Almansa rode wijn

Almansa is een Spaans wijngebied en ligt in het uiterste oosten van La Mancha en is gelegen in een overgangsgebied tussen de Middellandse Zee en Meseta. Bij uitstek is Almansa een rode wijn gebied. De beste wijnen uit Almansa worden meestal gemaakt uit blends bestaande uit de Monastrell, Cencibel en Garnacha druiven. Hierin wordt ook nog altijd veel geëxperimenteerd.

Welke druivensoorten groeien in Almansa

Het is voornamelijk de Monastrell druif die zijn potentieel laat zien in Almansa. Daarnaast is de Tempranillo niet weg te denken. Bestaande uit een blend van deze twee druivensoorten is dit een zeer interessant exportproduct van Spanje. De belangrijkste druivensoorten die in Almansa groeien zijn dus de Monastrell, Garnacha Tintorera, Cabernet Sauvignon en de Cencibel (een Tempranillo variant). In Almansa worden alleen rode en rosé wijnen gemaakt.

Het klimaat in Almansa

Het klimaat in Almansa is voornamelijk continentaal, oftewel een landklimaat. In tegenstelling tot een zeeklimaat is dit een klimaat met extreme temperaturen in zomer en winter. In de zomer kan het wel 40˚C worden en in de winter zelfs -8˚C. De gemiddelde temperatuur is 13˚C. Almansa grenst aan een woestijnklimaat met grote temperatuurschommelingen. Er valt ook erg weinig regen, namelijk jaarlijks maar zo’n 350mm. Daarentegen schijnt de zon gemiddeld 2.800 uren per jaar. De bodem van de wijngaarden is kenmerkend rul en ze zijn gelegen op vlakkere laaglanden waarvan de bovengrond erg vruchtbaar is en voorzien van carbonaten.